LISSE – In het Beatrix-paviljoen op Keukenhof wordt Europa’s grootste orchideeënshow gehouden. Dit jaar opnieuw vormgegeven met creaties speciaal ontworpen door Ronald Kolk. Ook andere ontwerpers hebben een plaats in de show, zoals Maria Marcus en Jan des Bouvrie.
 

Orchideeënshow

Met orchideeën bewerkte jurken, schoenen en hoeden lonken daar naar bezoekers, te midden van de mooiste orchideeënshow van Europa.

orchideeënshow

orchideeënshow

 

 

 

 

Onder leiding van hoofdarrangeur Dries Lecke verfraaien jaarlijks duizenden orchideeën, anthuriums en medinellas in talloze soorten het Beatrix-paviljoen: een imposant schouwspel. Tientallen kwekers bieden een breed assortiment pot- en snijorchideeën, pot- en snij anthuriums en medinellas aan. Niet gek dat deze show ieder jaar acht aaneengesloten weken huist in Keukenhof.

orchideeënshow

Ronald Kolk

 

Flowers & mode & design
In de show zijn de creaties van ontwerpers als Ronald Kolk, Maria Marcus, Jan des Bouvrie en Jan Jansen te zien. Stuk voor stuk haalden zij de inspiratie voor hun ontwerpen uit de veelzijdige orchidee.

Roomwitte jurken
Couturier Ronald Kolk ontwierp voor Keukenhof handgemaakte roomwitte couturestukken. De orchidee vinden bezoekers terug in applicaties, het kleurenpalet en de weelderige, vrouwelijke vormen van de jurken.  Samen met hoeden van Maria Marcus, mêleren de kunststukken met de sierlijke orchideeën tot één prachtige bloemenshow.
Schoenenontwerper Jan Jansen liet zich inspireren door het Venusschoentje, een bijnaam voor een orchideesoort. Hij creëerde zo de elegante Orchid Shoe.