Passion Red – Rood is de kleur van de passie. Een kleur die overtuigt, die het vuur laat zien dat je in je hebt. De boodschap voor 2023 is: ‘Geloof in je eigen kracht, geef 110% en maak je droom werkelijkheid’. Passion Red is voor bloemisten en bloemdesigners de Floral Trend Color 2023.

Passion red

passion red

Rood verbindt

Sierteeltmediaplatform Thursd.com presenteerde op de International Floriculture Trade Fair (IFTF) de Floral Trend Color of the Year 2023: Passion Red (#C61A3E). Deze bijzondere donkere en felle kleur rood met een vleugje roze straalt zelfverzekerdheid uit, die weet wat hij wil. De kleur geeft uitdrukking aan de passie van de florale sector voor het vak, hun producten en de klant. Passion Red laat onze beste zelf zien en verbindt iedereen met een passie voor bloemen en planten.

Ik jou van jou

De kleur rood stimuleert de zintuigen en brengt mensen in beweging. Rood is natuurlijk ook de kleur van de liefde, romantiek en verlangen. Het zegt “Ik hou van jou” als woorden niet genoeg zijn. Passion Red is de florale kleur voor 2023.

Geweldige toekomst

Thursd kiest voor 2023 voor de weg vooruit. Met alle crises van vandaag zou je bijna denken dat de wereld tot stilstand komt. Maar elke bedreiging is ook een kans. Ook de bloemensector heeft volop kansen voor vernieuwers, omdenkers, voor veredelaars, kwekers, handelaren en bloemisten met nieuwe, duurzame ideeën en initiatieven.

Zeker is: wie mee wil blijven doen, moet er vol voor gaan. Passie en liefde tonen en een gretige blik op de toekomst. Want er is een geweldige toekomst als jij het wilt en er 110% voor gaat.

Meer florale trendkleuren van het jaar, kijke dan ook een naar de deze kleurjaren:

Floral Trend Kleur van 2022
Floral Trend Kleur van 2021
Floral Trend Kleur van 2017

kleurenpallet 2023

Kleurenpallet voor designers

Het kleurenpallet Passion Red begint met een sterke donkerrode kleur en wordt ondersteund door de rustige tinten bright peach, warm creamy, earthy brown, lavender en dusty turquoise. Door de sterke kleur te combineren met de ondersteunende schakeringen ontstaat een prachtige balans in het ontwerp.

Thursd.com

De komende weken staat Thursd.com in het teken van de Floral Color of the Year 2023. Vele bloemenontwerpers van over de hele wereld zullen een bijdrage leveren om bewustwording en aandacht te creëren. Met hun ontwerpen in het kleurenpalet Passion Red vertellen zij waarom het thema voor hen zo belangrijk is.

Thursd (www.thursd.com) is een internationaal online platform/magazine met verhalen van en over bedrijven en personen in de sierteeltsector. Met deze verhalen verbindt Thursd de keten, van veredelaar tot consument.

Nog meer over de Floral Colours van het jaar

Lees ook deze artikelen op groenvandaag: