NK Bloemschikken 2017 – Op vrijdag 6 oktober vindt het Nederlands Kampioen Bloemschikken plaats in de Beursfabriek in Nieuwegein. Tijdens het bloemenweekend (7 en 8 oktober) kun je alle bloemwerken bewonderen, genieten van inspirerende demonstraties en deelnemen aan bloemenworkshops. Het kampioenschap heeft als uitdagend thema ‘Pikant’ en wordt voor het 54e jaar op rij georganiseerd door vereniging Groei & Bloei.

NK Bloemschikken 2017

NK Bloemschikken

Pittige strijd

Het thema ‘Pikant’ is en verwijzing naar ronde vormen (pi), romantiek (kant) en pittig bloemwerk. Aan de hand van het thema strijden amateurs en semi-professionals uit het hele land om de titel NK Bloemschikken. Ze krijgen daarvoor opdrachten die binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moeten worden. Een vakjury beoordeelt alle bloemwerken op techniek, creativiteit, compositie en thematische invulling.

Studenten

Ook studenten van diverse groenopleidingen doen mee aan het nationale kampioenschap. In duo’s strijden ze om de titel ‘Beste school van Nederland’. Aan de hand van het thema mag elke deelnemer zijn of haar creativiteit de vrije loop geven. In totaal nemen 200 bloemliefhebbers deel aan het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken.

NK Bloemschikken

Bloemenweekend

Tijdens het bloemenweekend kun je de ruim 300 pikante bloemwerken bewonderen en genieten van diverse presentaties en demonstraties van onder meer topstylisten als Geertje Stienstra, Hans Zijlstra en Romeo Sommers.

Er zijn kraampjes met van alles en nog wat om direct thuis zelf te gaan schikken: van lesboeken tot gereedschappen en van vazen tot bloemen en planten.
Daarnaast zijn er aanschuifworkshops. Uiteraard kunnen de zelfgemaakte bloemwerken mee naar huis.

Praktisch

-Openingstijden: 7 en 8 oktober van 10.00-17.00 uur.
-Locatie: De Beursfabriek, Symfonielaan 5, 3438 EX Nieuwegein
-Toegang: € 10,- (€ 7,50 voor Groei & Bloei-leden).
-Kinderen tot 12 jaar gratis.
-Kaartverkoop aan de kassa.
-Parkeer is gratis.
-Workshops: € 7,50 p.p.

Meer informatie over het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken vind je op www.groei.nl.

Foto-credits: VidiPhoto.