OEGSTGEEST – Simone Oosterwijk uit Brielle is Nederlands Kampioen Bloemschikken 2015. Samen met 120 deelnemers streed zij in Deventer om de felbegeerde titel tijdens het fleurige kampioenschap dat voor de 52e keer werd georganiseerd door de vereniging Groei & Bloei.

Bloemschikken

Zintuigen
De deelnemers kregen dit jaar de opdracht om een floraal object te maken met als thema ‘Explore the Senses’. Daarnaast maakten de deelnemers een verrassingswerkstuk waarbij de organisatie alle materialen verzorgde. De vakjury onder leiding van bloembindster Willy Gilles beoordeelde alle werkstukken op onder meer creativiteit, techniek en compositie. Van alle deelnemers behaalde Simone Oosterwijk het hoogste puntentotaal. Haar bloemstuk was technisch goed gemaakt met mooie lijnen en fraaie details. Daarnaast kwam het thema van de zintuigen goed tot uitdrukking in de gebruikte materialen.

Veel belangstellingNK_bloemstuk_simone_oosterwijk

Aan het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken van Groei & Bloei deden vrijdag 16 oktober 120 amateurs mee. In het aansluitend weekend konden bezoekers de sierlijke boeketten in de Deventer Schouwburg bewonderen, deelnemen aan bloemenworkshops en genieten van demonstraties door bloemarrangeurs Tomas de Bruyne en Pim van den Akker. In totaal bezochten ruim 1.200 mensen het bloemenevenement. Groei & Bloei is met ruim 40.000 leden de grootste tuinvereniging van Nederland en Vlaanderen.

Fotocredit: Henk Schuurmans/Groei & Bloei