DEVENTER – Op 15 en 16 oktober strijden zo’n 250 studenten en amateurs om de titel Nederlands Kampioen Bloemschikken in de Deventer Schouwburg. Tijdens het aansluitende bloemenweekend van 17 en 18 oktober kun je alle bloemwerken bewonderen en zijn er presentaties, demonstraties en unieke workshops met bijvoorbeeld eetbare bloemen. Het fleurige evenement, dat voor de 52e keer wordt gehouden, heeft als thema ‘Explore the senses’ en is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei.

NK Bloemschikken

Beste van Nederland
Het NK Bloemschikken is verdeeld in twee categorieën en duurt twee dagen. Op donderdag 15 oktober strijden studententeams van groene designopleidingen tegen elkaar en maken een plantaardige wand met als thema ‘Explore the senses’. Op vrijdag 16 oktober zijn amateurs en semi-professionals aan de beurt. De deelnemers bereiden een eigen bloemwerk voor dat tijdens het kampioenschap gemaakt wordt. Op de wedstrijddag maken de kandidaten daarnaast een verrassingsopdracht. Een vakjury beoordeelt de bloemarrangementen op creativiteit, techniek, compositie en thematische invulling.

bloemschikken

 

 

Bloemenweekend
Tijdens het Nationale bloemenweekend in Deventer kun je de tentoongestelde werkstukken van de wedstrijd bewonderen en genieten van diverse presentaties en demonstraties. Onder meer topbloemstylisten Pim van den Akker en Tomas de Bruyne geven acte de présence evenals trendwatcher Romeo Sommers. Je kunt tevens deelnemen aan unieke bloemworkshops die in het teken staan van de vijf zintuigen. Bloemspecialisten laten je ervaren hoe het is om te schikken in het donker, met geluid en op basis van geur en kleur. Ook is er een workshop met eetbare bloemen. Naast exclusieve workshops zijn er ook aanschuifworkshops gedurende het gehele weekend. Deelnemers kunnen hun eigengemaakte bloemwerk mee naar huis nemen.

Praktische informatie
Openingstijden: 17 oktober van 09.00-18.00 uur en 18 oktober van 10.00-17.00 uur.
Locatie: Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer.
Toegang: € 10,- (€ 7,50 voor Groei & Bloei-leden). Kinderen tot 12 jaar gratis. Kaartverkoop via www.deventerschouwburg.nl of aan de kassa.
Deelname exclusieve workshops: € 35,- (beperkt aantal plaatsen). Opgave via www.tuinenshop.nl

Meer informatie over het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken vind je op www.groei.nl.