BLEISWIJK – Weg met plastic. Alle planten van Phalaenopsiskwekerij Stolk Flora uit Bleiswijk worden op natuurlijke wijze geteeld en dragen de naam Your Natural Orchid. Als voorloper in duurzaam telen levert Stolk Flora nu als eerste kweker ter wereld Phalaenopsis in een papieren traywikkel. Daarmee komt per direct een einde aan het per stuk in plastic hoes verpakken van deze planten.

 

Stolk Flora plastic

 

Plastic in de ban

Papieren wikkels voor Phalaenopsis

Kweker Jan Stolk: “Bij bloemisten en in tuincentra worden planten bijna altijd zonder hoes gepresenteerd. Bij aankomst worden de plastic hoezen direct weggegooid: een enorme verspilling. Met onze nieuwe papieren traywikkel is dat verleden tijd. Met minimale verpakking bieden we toch optimale transportbescherming.” De papieren wikkel valt volledig rondom de tray en is te combineren met de kartonnen 4-gaats tray of 6- en 10-gaats EcoExpert-tray van papierpulp.

Stolk flora Plastic

 

Stop verspilling

In plaats van plastic hoezen maakt Stolk Flora nu gebruik van recyclebaar papier. Stolk verpakt de planten niet langer individueel maar per tray. Hierdoor is ook veel minder verpakkingsmateriaal nodig. De papieren traywikkel is tevens duurzamer dan een Deense doos die veel meer karton en papier bevat.
Stolk Flora heeft de footprint van Your Natural Orchid en alle verpakkingen berekend. Met de nieuwe verpakkingswijze bespaart het bedrijf in potentie miljoenen hoezen op jaarbasis. Dat is ruim 58 ton plastic afval. In combinatie met het gebruik van de kartonnen EcoExpert-tray is deze verpakking geheel plasticvrij. Zo bespaart Stolk Flora 111 ton plastic.
Jan Stolk: “In al onze bedrijfsonderdelen dragen we respect voor de natuur uit. We zijn trots dat we deze stap kunnen zetten en roepen onze collegakwekers op ons voorbeeld te volgen. We moeten zuinig zijn op de aarde!”

 

Stolk Flora plastic phalaenopsis

Natuurlijk gekweekt

Stolk Flora is ook de eerste kweker die zijn orchideeën op 100% biologische basis kweekt.

Meer informatie op Your Natural Orchid

 

Fotocredit: Stolk Flora