DUIVEN – Poinsettiaseizoen. Het nieuwe seizoen van Poinsettia startte deze week feestelijk. Influencers, journalisten, kwekers en veilingmedewerkers genoten van een feestelijke lunch met ‘ster’-gerechten. Dit op uitnodiging van Stars for Europe. Plaats van handeling was Intratuin Duiven.

Groenstylist Romeo Sommers nam de sterrenpresentatie voor zijn rekening. Hij maakte op de kamerplantenafdeling onder andere een inspirerende winkelpresentatie met kerststerren. Nu ook te zien voor de honderdduizenden bezoekers van de kerstshow van Intratuin Duiven.
Sommers: “De Poinsettia is ook in herfstmaand november een uitstekende sfeermaker. Bijvoorbeeld als kleurrijke najaarsbloeier in combinatie met groene kamerplanten.”

Poinsettiaseizoen

Lunch met kerststerren

Verkooppresentaties

De kerstster staat in november in de spotlights bij veiling en groothandelscentrum Plantion in Ede. Onder meer met opvallende verkooppresentaties. Bloemisten kunnen bij de Edese veiling took deelnemen aan een speciale workshop om de kerstster verrassend op de winkelvloer te presenteren.
Tuincentra, bloemisten, supermarkten en exporteurs mogen daarnaast kosteloos gebruik maken van sfeerfotografie, posters, banners en ander POS-materialen.

De consument wordt actief benaderd via social influencers, tijdschriften, dagbladen, online magazines en televisie. Zo zal de Poinsettia te zien zijn op het online woonplatform van RTL en in het tv-programma Eigen Huis & Tuin (30 november 2019).

Kerststerren

Via de eigen social media kanalen deelt Stars for Europe weetjes, inspiratiebeelden en video’s. De Facebookpagina (@Kerstster) is specifiek gericht op Nederland en Vlaanderen, terwijl Instagram en Pinterest de Europese campagne draaien.

Europa

De promotiecampagne wordt voor het derde jaar op rij gevoerd. Behalve in Nederland en België voert het collectief van Poinsettia-veredelaars een consumentgericht promotiecampagne in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje Scandinavië en Polen.

Fotocredit: Stars for Europe/VidiPhoto

Meer lezen over de Kerstster, zie deze artikelen op GroenVandaag:

Kerststerren: tafeldecoratie met sterallure

Poinsettia, dat is maandenlang genieten