EINDHOVEN – De EILO Awards voor de beste projecten voor interieurbeplanting in Europa zijn gewonnen door interieurbeplanters uit Zwitserland, Canada en Nederland. Dat bleek tijdens het World Green Infrastructure Congress in Berlijn, een grootschalig internationaal congres over interieurbeplanting en dak- en gevelgroen. De Nederlandse inzending won bovendien ook de publieksprijs.

Interieurbeplanting

Voor de EILO Best Interior Landscaping Project Awards waren maar liefst 21 zeer diverse en inspirerende projecten uit 10 landen genomineerd. Een jury bepaalde de winnaars in drie categorieën: ‘Stand Alone’, ‘Plant Wall’ and ‘Interior Landscaping’. In de categorie ‘Stand Alone’ werd ‘Pendularis’, een project van Creaplant uit Zwitserland uitgeroepen tot winnaar. De jury vond de drijvende binnentuin zeer innovatief en creatief.
In de categorie ‘Plant Wall’ won Envirozone uit Canada de eerste prijs met de creatie ‘Telecon’. “Een zeer aantrekkelijke combinatie van natuurlijke materialen en planten die past in de architectuur”, aldus het juryrapport.

De Klerk, Eindhoven
Het project ‘Agio is sustainable and green’ van De Klerk Bloemsierkunst en Interieurbeplanting uit Eindhoven viel tweemaal in de prijzen. Zo koos de jury dit project als winnaar in de categorie ‘Interior Landscaping’ vanwege het zeer aantrekkelijke groenconcept dat perfect aansluit bij de omgeving.
De goede samenwerking tussen interieurarchitect en groenbedrijf komt hierin goed tot uiting. Ook bij het publiek viel deze inzending in goede aarde. Via een online stemming kozen zij dit project tot winnaar van de Public EILO Award 2017.

De EILO Best Interior Landscaping Project Award is een initiatief van de European Interior Landscaping Organization (EILO). EILO is de Europese koepelorganisatie van interieurbeplanters. Met het organiseren van deze competitie wil EILO extra aandacht genereren voor interieurbeplanting. Dit jaar lag de focus op innovatie in ontwerp en duurzaamheid.

Foto: Het winnende project dat De Klerk Bloemsierkunst en Interieurbeplanting realiseerde voor Royal Agio Cigars, samen met Hal2 interieurontwerp.