HOUTEN – Na een bezoek van de vakjury hebben vier interieurbeplanters het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze inzendingen de uiteindelijke winnaar van 2018.

 

Interieurbeplanting-Campus-Tilburg

Campus-Tilburg

Genomineerde interieurbeplanters

De vakjury heeft de onderstaande inzendingen genomineerd als kanshebbers:
• Workbrands in Eindhoven, door Interieurbeplanting De Klerk
• Campus 013 in Tilburg, door Copijn Groenaanleg en Beheer
• Erasmus MC in Rotterdam, door Van der Tol
• Aedes Real Estate/Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam, door Sempergreen Vertical Systems

 

interieurbeplanting-Workbrands-Eindhoven

Workbrands-Eindhoven

Levend groen

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) zet binnengroen op de agenda door de grote toegevoegde waarde ervan te laten zien. Deze vier genomineerde projecten zijn mooie voorbeelden van interieurbeplanting in totaal verschillende gebouwen. Ze tonen elk op een eigen wijze aan dat levend groen positief en duurzaam kan bijdragen aan de totale beleving, sfeer, gastvrijheid, maar ook aan de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers.

 

Interieurbeplanting-Hyatt-Hotel-Amsterdam

Hyatt-Hotel-Amsterdam

Critera

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit, omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast in elk juryrapport aan waar nog eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Winnaar

Uit de vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het eervolle predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2018. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op donderdag 25 januari 2018 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze vier aansprekende projecten worden dan ook gepresenteerd en toegelicht.

Zie voor eerdere winnaars VHG.

Intro-foto: Erasmus MC, Rotterdam