HOUTEN -Drie interieur-beplanters hebben deze week het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de tweede editie van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze drie de uiteindelijke winnaar van 2017.

Interieurbeplanting

Genomineerden
Na een bezoek aan vier in de voorronde geselecteerde projecten, heeft de vakjury de onderstaande inzendingen genomineerd als kanshebbers:

-AQUAradius in Hoofddorp door Roessink Interieurbeplanting (zie intro-foto)
-Joolz in Amsterdam door GrownDownTown
-Lely Campus in Maassluis door Van Ginkel Interieurbeplanting B.V.

interieurbeplanting    interieurbeplanting
Joolz (l) en Lely Campus (r)

De landelijke competitie beplanting van het Jaar (IvhJ) laat de toegevoegde waarde van binnengroen zien. De drie genomineerde projecten zijn ieder op een eigen wijze inspirerend en bewijzen dat er winst te behalen is als interieurbeplanters in een heel vroeg stadium in het ontwikkelingstraject van de bouw zijn betrokken.

Criteria
De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast per project aan waar eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Winnaar

Uit deze drie genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2017. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 2 februari 2017.