Interieurbeplanting 2018 –  Sempergreen Vertical Systems is met de groene lobby van het Hyatt Regency Spinoza de overtuigde winnaar van de competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2018. Arnoud de Romph heeft op 25 januari 2018 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht de prijs in ontvangst genomen. Dit project is een inspirerende winnaar door de integraliteit: de synergie binnen het designteam en de totaalvisie op duurzaamheid.

Interieurbeplanting 2018

Functioneel groen

Het 5-sterrenhotel Hyatt Regency Spinoza is gevestigd in de ‘groene’ plantagebuurt in Amsterdam-Centrum. De link met de omgeving en de visie van de projectontwikkelaar dat ‘functioneel groen moet’ bij een hotel van dit niveau maken dit project tot een kloppend geheel. De lange vitale groene wand in de hotellobby zorgt voor een prettige, luxe multifunctionele ruimte voor hotelgasten, congresgangers en buurtbewoners.

interieurbeplanting

Eindoordeel
jury

De jury stelt als eindoordeel: “Projectontwikkelaar Aedes Real Estate heeft visie en werkt met partijen die deze visie kunnen verwezenlijken. Sempergreen Vertical Systems is gekozen als een gespecialiseerde leverancier en zeer ervaren interieurbeplanter. De samenwerking heeft tot een prachtig resultaat geleid, zowel bij oplevering alsook voor de komende jaren. De interieurbeplanting en de groene wand zijn een essentieel onderdeel van de beoogde duurzame kwaliteit. De wand straalt huiselijke gastvrijheid uit en is – in de woorden van de hoteleigenaar – een echte blikvanger en ‘conversation starter’: ideaal voor in een hotellobby.”

Binnengroen breed agenderen

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) zet binnengroen op de agenda door de grote toegevoegde waarde ervan te laten zien. Deze vier genomineerde projecten zijn mooie voorbeelden van interieurbeplanting in totaal verschillende gebouwen. Ze tonen elk op een eigen wijze aan dat levend groen positief en duurzaam kan bijdragen aan de totale beleving, sfeer, gastvrijheid, maar ook aan de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Je interieur duurzaam opknappen? Maak deze keuzes!

Naast deze inzending waren ook genomineerd:
– Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk
– Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en beheer
– Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol b.v.

Zie ook het eerdere artikel op GroenVandaag.