Poinsettia – De promotiecampagne voor kerststerren (poinsettia) is in volle gang. In zowel Nederland als België worden consumenten gestimuleerd om in de decembermaand extra sfeer in huis te creëren met Poinsettia’s. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt en de eerste mediaresultaten zijn zichtbaar.

Poinsettia

kerststerren-poinsettia

bloemstylist Sarah Dikker

Jong en fris

De campagne-activiteiten richting consument staan in het teken van ‘stylen met sterren’ en benadrukken de veelzijdigheid van de kerstster. Behalve in magazines, weekbladen, events en dagbladen krijgt de Poinsettia ook extra aandacht op televisie. Donderdag 30 november heeft bloemstylist Sarah Dikker in het tv-programma Koffietijd (op RTL4) laten zien hoe je kleurrijke kerststerren eenvoudig een jonge en frisse uitstraling geeft. De uitzending is online terug te kijken via RTLX. Diverse tuincentra besteden bovendien aandacht aan kerststerren in hun inspiratiemagazines en reclamefolders.

kerststerren-poinsettia

Kerstster in de social media

Behalve bloggers worden ook social media actief betrokken bij de kerststerrenpromotie. Het centrale online platform is Kerstster.info met daaraan gekoppeld diverse social mediakanalen. Vanaf 1 december start een uitgebreide Facebookcampagne en verschijnen er veelvuldig posts op Instagram en Pins op Pinterest. De facebook-pagina is specifiek gericht op Nederland en Vlaanderen terwijl Instagram en Pinterest in heel Europa worden ingezet, met oog op de komende export. De promotiecampagne voor kerststerren in Nederland en België is een initiatief van Stars For Europe.

stylen met kerststerren

12 december: Poinsettia Day

De kerstster is ontdekt door een Amerikaanse ambassadeur in Mexico: Joel Poinsett. In 1852 riep het Amerikaanse Congres zijn sterfdag uit tot Poinsettia Day en ontstond een traditie om op 12 december een kerstster cadeau te geven aan familie, vrienden of buren. Inmiddels wint Poinsettia Day, oftewel de Dag van de Kerstster, ook in Europa aan populariteit en is de kerstster in de decembermaand een passend cadeau. Uiteraard wel voorzien van een persoonlijke (kerst)wens.