Pruimenweekend – Op 9 en 10 september sluit het Muiderslot de zomer traditiegetrouw af met het pruimenweekend. Het slot viert de oogst uit eigen pruimenboomgaard tijdens twee feestelijke dagen vol rondleidingen, tastings, (creatieve) activiteiten, muziek en een boerenmarkt. Het terrein van het Muiderslot is dit weekend gratis te bezoeken. Voor toegang tot het kasteel is een entreekaartje nodig.

Pruimenweekend bij het Muiderslot

Pruimenweekend bij het Muiderslot

Boomgaard van het Muiderslot

Bezoekers kunnen genieten van de prachtige tuinen en langs kraampjes struinen waar lekkere etenswaren en producten van lokale ondernemers en biologische boerderijen worden verkocht. Kasteelkok Siebren geeft diverse proeverijen met drankjes en gerechten die gemaakt zijn met pruimen uit de boomgaard van het Muiderslot. Er is live muziek, een imker met boeiende verhalen en in de tuin kan je een presentatie over tropische planten bezoeken. Tuinvrijwilligers vertellen over hun werk en de planten in de tuin.

Niet-te-pruimen-tours

Volg de ‘Niet-te-pruimen-tour’ en hoor alles wat je wil weten over het Muiderslot. Een rondleiding rond het kasteel en de vestingwerken over alles wat er vies en lelijk is aan het Muiderslot. Van mislukte verbouwingen en verloren belegeringen tot onsmakelijke eigenschappen van bewoners door de jaren heen. Zaterdag en zondag om 11:30 uur, 13:00 uur en 14:30 uur. Kosten 5 euro. Reserveer alvast je kaartje.

Tuinsafari’s

Kids kunnen tijdens het Pruimenweekend mee op tuinsafari. Onder leiding van een museumdocent ontdekken zij zo van alles over de pruimenoogst. Zaterdag en zondag om om 11:30 uur, 13:00 uur en 14:30 uur. Kosten 5 euro.

Workshop eco-printing

Muiderslot neemt je mee door de kasteeltuinen waarin je alles leert over planten waar je verf mee kunt maken en hoe ze dat vroeger deden. Daarnaast ga je zelf aan de slag met bloemen en planten en ga je naar huis met je eigen gemaakte kunstwerk. Op inloop voor iedereen.

Mindful

Voor de nodige ontspanning kan je op zaterdag 9 september meedoen met een yogaclinic. Deze vindt plaats van 14:30 tot 15:45 uur. Na ontvangst met muntthee is er een gezamenlijke wandeling door de kasteeltuinen, gevolgd door een uur yoga. Kosten zijn 15 euro.

Nog meer over het Muiderslot

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Kasteeltuin Muiderslot, een groene schatkamer

Muiderslot zet kasteeltuinen en vrijwilligers in het zonnetje

Liefde en erotiek in romantisch Muiderslot

Meer groene uitjes? Kijk dan ook in de rubriek Uitjes op GroenVandaag.