Zinken dakgoot – Zinkwerk repareren en zinken dakgoten vervangen is een vak apart. Je wil natuurlijk dat je goot jarenlang goed zijn werk kan doen en bij alle weersomstandigheden goed op zijn taak berekend is. Heb je problemen met je zinken dakgoot, dan is het verstandig om het zinkwerk te laten inspecteren. Door op tijd een reparatie of vervanging te laten uitvoeren, voorkom je namelijk problemen in de toekomst.

Zinken dakgoot

zinken dakgoot

Zinken goot zo snel mogelijk laten repareren

Uiteraard hoeft niet elke zinken dakgoot met een probleem meteen vervangen worden. Een defecte dakgoot kan je het beste wel zo snel mogelijk laten herstellen, om lekkage en ongemakken te voorkomen. De vakman kan bepalen of een reparatie van de dakgoot in jouw geval nuttig is. Als dat zo is, dan meldt hij welke werkzaamheden nodig zijn en geeft hij een prijsindicatie. Als een reparatie niet zinnig is, omdat er op een later moment toch weer problemen kunnen ontstaan, dan zal een goede vakman met ervaring in zink dit eerlijk zeggen. Zo gooi je geen geld weg voor een reparatie die niet het gewenste resultaat geeft. Je kunt dan zelf bepalen of je je dakgoot toch wil laten vervangen.

Oude dakgoot vervangen en laten afvoeren

Een nieuwe dakgoot moet op deskundige wijze worden gemonteerd. Je kan bij een specialist in zinkwerk vaak een indicatieprijs opvragen voor dakgoot vervangen. Je vult dan zo volledig mogelijk de gegevens in over je dak. Als de prijs die wordt genoemd voor jou in orde is, dan komt de specialist in zinkwerken een inmeting doen. Je ontvangt vervolgens een offerte en kan afspraken gaan maken over de vervanging. Het afvoeren van de oude dakgoot kan gedaan worden door de installateurs van de nieuwe mastgoot of bakgoot. Na het vervangen van de goot kunnen de monteurs uiteraard ook een nieuwe zinken regenpijp plaatsen.

Advies vragen aan de zinken dakgootspecialist

Of het nu gaat om het plaatsen van een standaard zinken dakgoot, een dakgoot in een houten betimmering of om complex zinkmaatwerk, je hebt voor deze klussen een bedrijf nodig dat alles weet van zinkwerk. Ook als je twijfelt of je dakgoot gerepareerd moet worden of aan vervanging toe is, dan doe je er goed aan om een betrouwbare expert in te schakelen voor een eerlijk advies. Vraag vooraf om een prijsindicatie, zodat je alvast een idee krijgt van de kosten. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in zinkwerk kan goed bepalen aan welke prijs je moet denken en brengt na inspectie van je dak een offerte uit. Zo weet je goed waar je aan toe bent voor wat betreft de rekening.

Tip; onderhoud is de helft van het werk. Reinig je dakgoot regelmatig.