ALMERE – Robotisering. De grote automatiseringsslag vindt behalve in het interieur, de auto en op de werkplek ook plaats in de tuin. Volautomatische sproeisystemenvmet droogtesensoren ontnemen de zorg van wel of niet watergeven en zelf het gazon maaien raakt ook uit de tijd.

Robotisering

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de Zweedse tuinspecialist Husqvarna de Automower wereldwijd introduceerde. Nederland is inmiddels ook om en naar schatting zijn er meer dan 50.000 robotmaaiers actief op Hollandse gazons. In 2020 zijn dat er naar verwachting 250.000. Husqvarna introduceert dit jaar de Automower Connect App voor de topmodellen 320 AC en 330 ACX. Met de nieuwe App kun je de Automower via je smartphone op afstand aansturen.

automover connectApp
Met de Automower Connect App heb je volledige controle en toegang tot de maaier, waar ter wereld je je ook bevindt. Starten, stoppen, parkeren, opladen, maaihoogte en werktijden stel je letterlijk in een handomdraai in. Met een GPS en trackingsysteem weet je altijd precies waar jouw Automower zich bevindt. De Automower Connect App is beschikbaar voor de modellen 320 en 330X en werkt alleen in combinatie met de Automower Connect Module die apart aangeschaft dient te worden bij de Husqvarna dealer.

Topmodellen
De Husqvarna 320 AC en 330 ACX zijn de meest geavanceerde robotmaaiers ter wereld. Ze maken nauwelijks geluid en werken emissievrij met een lithium-ion accu. De unieke maaitechniek is gebaseerd op een grazend dier. Tijdens het maaien wordt er slechts een paar millimeter van het gras afgesneden. De zeer fijne grasresten vormen een goede voedingsbron voor het gazon. De Automower keert automatisch terug naar het laadstation om de accu op te laden en gaat vanzelf verder met maaien als de accu weer vol is. Het maaigebied wordt door middel van grensdraden bepaald. De topmodellen 320 AC en 330 ACX passen zich automatisch aan de groeisnelheid van het gras aan. Dat betekent dat hoe sneller het gras groeit, hoe intensiever de Automower maait. Heuvels (tot 45%), obstakels en oneffenheden in het gazon vormen geen probleem. Wind en regen evenmin. De individuele pincode biedt beveiliging voor diefstal en maakt de Automower onbruikbaar voor anderen.

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op husqvarna.