LISSE –  Speciaal voor Museumkaarthouders organiseert Museum De Zwarte Tulp op 10 én 15 februari een rondleiding door de tentoonstelling ‘Naar de bollen’. De rondleidingen worden gegeven door kunsthistorica Annemarie Vels Heijn, oud-directeur Presentatie Rijksmuseum en Nederlandse Museumvereniging.Museum de Zwarte Tulp

Genieten van de bloembollenvelden doe je dit voorjaar in Museum De Zwarte Tulp. Het museum staat namelijk geheel in het teken van dé schilder van bloembollenvelden, Anton L. Koster (1859-1937). Anton L. Koster woonde in Heemstede en werd in deze omgeving gegrepen door de schoonheid van bloembollenvelden. De typisch Hollandse bollenvelden werden door Koster op een impressionistische manier vastgelegd met aandacht voor de kenmerkende aspecten van het bollenlandschap: de vaarten, de schathuisjes, de rietschelven en de arbeiders op het land.

Naast schilderijen zijn er ook bijzondere zwart-wit pentekeningen van bolgewassen te zien. Deze pentekeningen zijn sinds de verwerving ervan door Teylers Museum in 1915 nooit meer tentoongesteld.

Data
Zaterdag 10 februari: 11.00 – 12.00 uur
Donderdag 15 februari: 13.00 – 14.00 uur
U kunt zich aanmelden voor een van de rondleidingen door een e-mail te sturen naar: info@museumdezwartetulp.nlMeer over Musea in Lisse

Neem ook eens een kijkje bij deze musea in Lisse:

Lam

Het LAM is hét foodart museum in de wereld. Gloednieuw en bomvol internationale topstukken. Het LAM is vooral ook een innovatief en persoonlijk museum dat je anders laat kijken. Voor alle leeftijden. Met de super persoonlijke aanpak krijg je altijd een kunstervaring op maat.

 

kasteel keukenhof

Kasteel Keukenhof

Midden in de Bollenstreek, tussen de bossen en de bloembollenvelden, ligt het historisch Landgoed Keukenhof. Een groene oase van rust, in de hectiek van de Randstad. Het landgoed heeft een idyllische sfeer en een stijlvolle uitstraling. Kasteel Keukenhof opent regelmatig haar deuren. Kom langs tijdens Open Monumentendag of de Dag van het Kasteel om het kasteel van binnen te bezichtigen.

Lees ook deze berichten op GroenVandaag: