LISSE –  Speciaal voor Museumkaarthouders organiseert Museum De Zwarte Tulp op 10 én 15 februari een rondleiding door de tentoonstelling ‘Naar de bollen’. De rondleidingen worden gegeven door kunsthistorica Annemarie Vels Heijn, oud-directeur Presentatie Rijksmuseum en Nederlandse Museumvereniging.

Museum de Zwarte Tulp

Genieten van de bloembollenvelden doe je dit voorjaar in Museum De Zwarte Tulp. Het museum staat namelijk geheel in het teken van dé schilder van bloembollenvelden, Anton L. Koster (1859-1937). Anton L. Koster woonde in Heemstede en werd in deze omgeving gegrepen door de schoonheid van bloembollenvelden. De typisch Hollandse bollenvelden werden door Koster op een impressionistische manier vastgelegd met aandacht voor de kenmerkende aspecten van het bollenlandschap: de vaarten, de schathuisjes, de rietschelven en de arbeiders op het land.

Naast schilderijen zijn er ook bijzondere zwart-wit pentekeningen van bolgewassen te zien. Deze pentekeningen zijn sinds de verwerving ervan door Teylers Museum in 1915 nooit meer tentoongesteld.

Data
Zaterdag 10 februari: 11.00 – 12.00 uur
Donderdag 15 februari: 13.00 – 14.00 uur
U kunt zich aanmelden voor een van de rondleidingen door een e-mail te sturen naar: info@museumdezwartetulp.nl