Roze krachtpatser – In 2023 komen er allerlei oplossingen voor klimaatextremen op de retailmarkt, maar tot nu toe kan geen enkele innovatie op tegen de ongelooflijke kracht van de nieuwe Hydrangea paniculata Pink & Rose. Een cultivar zo sterk dat hij de meest extreme weersomstandigheden doorstaat zonder open te vallen. Alex Schoemaker en Plantipp zijn trots deze doorbraak in veredeling op de markt te brengen, en kondigen hiermee de opkomst van een nieuwe generatie klimaatbestendige, extra sterke, ziekte resistente paniculata aan.

Rose krachtpatser

Hydrangea paniculata Pink & Rose

Hydrangea paniculata Pink & Rose

Is Hydrangea paniculata Pink & Rose de sterkste hortensia ooit? Tijd voor de test. Veredelaar Alex Schoemaker heeft Pink & Rose uitvoerig getest en verschillende extreme omstandigheden nagebootst om de kracht van de nieuwe Hydrangea paniculata Pink & Rose te testen. Lukt het Pink & Rose om een fikse regenbui, een bladblazer en meer te doorstaan?

Tijd voor het antwoord. Is Pink & Rose klaar voor de uitdagingen die Michael Perry aka Mr. Plantgeek voorlegt?

Kleur veranderend

Pink & Rose valt ongetwijfeld op door zijn onmeetbare kracht. Maar deze unieke, nieuwe Hydrangea is meer dan alleen sterk: Pink & Rose laat de mond open vallen zodra de volle bloempluimen op de ijzersterke takken verschijnen. Deze Hydrangea paniculata verrast iedereen met een indrukwekkende kleurverandering. Ze start met roomwitte bloembladen in juli, gevolgd door een geleidelijke verkleuring van witte naar lichtroze tinten in augustus, om vervolgens in september de show te stelen met donkerroze kleuren.

Extreem winterhard

Plant Hydrangea Pink & Rose in een goed doorlatende, vruchtbare grond in de volle zon tot halfschaduw. Snoei in het vroege voorjaar zodat Pink & Rose haar opgaande groeiwijze behoudt. Pink & Rose wordt zo’n 130 cm hoog en 120 cm breed. Deze Hydrangea is extreem winterhard en kan temperaturen tot -30 ºC verdragen.

Bron: Plantipp.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer