NIEUW-VENNEP – Rozen. Wie dacht dat Valentijnsdag afgezaagd was heeft het mis. Maar liefst acht op de tien Nederlanders kijkt nog altijd uit naar deze dag van de liefde. Van hen wil 35% zijn of haar geliefde verrassen, de overige 44% wordt zelf graag verrast. En dat verrassen doen we het liefst met bloemen (64%). Dat blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl.
rozen, valentijnsdag

 

Rozen

Favoriet op Valentijnsdag

Roos onveranderd favoriet, gevolgd door de tulp
Negen op de tien mensen verkiest het ontvangen van een bloemetje aanstaande donderdag boven een etentje. En hoewel de roos vaak gezien wordt als hét cliché-voorbeeld van romantiek op Valentijnsdag, blijkt driekwart van de ondervraagden dit helemaal niet afgezaagd te vinden (74%). Geven we geen rozen, dan kiezen we het liefst voor tulpen of gerbera’s.

 

Top 3 populaire bloemen voor Valentijnsdag

– Rozen
– Tulpen
– Gerbera’s

 

Voor wie kopen we een bloemetje?

Valentijnsdag mag dan wel de dag van de liefde zijn, onze partner is echt niet de enige voor wie we graag een bloemetje kopen. Ook onze vrienden, (groot)ouders, kinderen en minnaars/minnaressen worden niet vergeten.

rozen, valentijnsdag

Anonieme afzender

Voor de mensen die van plan zijn iemand met een bloemetje te verrassen: doe dat anoniem. Zo geeft 45% aan heel blij te zijn als zij bloemen ontvangen van een anonieme gever, kan 28% niet slapen voor zij weten wie de afzender is, heeft 16% thuis wat uit te leggen en zou 7% gelijk foto’s delen via social media.

 

Kijk ook eens naar de bloemistaurant Valentijn-campagne van Fleurop:

 

bron: topbloemen.nlNog meer rozen

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: