Bijzondere siergrassen. The Green Corner is een bedrijf dat allerlei soorten seizoensbloemen importeert en verhandelt, waaronder ranonkels, violieren, bladgroen en verschillende bloesem-soorten. Daarnaast heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het verhandelen van siergrassen.
Van juni tot en met oktober worden bekende en minder bekende, exclusieve, soorten aangeboden.
Een groot gedeelte van deze bijzondere grassen wordt speciaal voor de Green Corner gekweekt. Deze siergrassen verdienen een plekje in de schijnwerpers.



siergrassen

Bijzondere siergrassen

Trend: het plukboeket

Door Florapodium
Aalsmeer

Grassen zijn ontzettend populair geworden door de huidige trend van plukboeketten. De grassen worden binnen deze boeketten op een natuurlijke manier gecombineerd. En niet alleen bloemen hebben een symbolische betekenis, ook in de grassoorten vind je symboliek. Grassen staan voor vrijgevigheid, gezondheid en samenzijn.

Kattapulla

In de nazomer en herfst worden we weer overladen met allerlei verschillende soorten siergrassen. Omdat het product steeds meer bekendheid krijgt, komen er ook steeds meer nieuwe soorten. De Kattapulla bijvoorbeeld, met zijn fascinerende spinachtige lange draden op de kop van het gras. Een prachtig en exclusief product!

Miscanthus

En wat te denken van de Miscanthus, ook wel bekend als ‘prachtriet’ of ‘Olifantsgras’. Een gras dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is.
siergrassen, miscanthus

Leuke weetjes

Miscanthus is aangeplant onder de aanvliegroutes van luchthaven Schiphol en houdt daar de ganzen weg. Deze vogels houden namelijk niet van dit gewas, waardoor het een duurzame manier is om ze te verdrijven.
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om dit gras te gebruiken om papier, karton, hout en plastic te maken. Sinds kort worden er ook sierpotten van gemaakt. Biologisch afbreekbaar dus.

Nog meer over siergrassen in dit artikel op GroenVandaag.

Zie ook Perennial Power voor meer info over siergrassen en vaste planten.
Onderste foto, foto-credits IVerde.



Meer over siergrassen weten?

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag.