ESPEL – Dit weekend worden in de Noordoostpolder (Espel, Rutten en Creil) stokrozen, hortensia, daglelie en bamboe-dagen georganiseerd. Het publiek kan op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli in een bijzondere tuin en op twee kwekerijen genieten van vele zomerbloeiers en Indonesische cultuur.

Stokrozen

Tijdens dit weekend zijn er in de tuin en op de kwekerijen ook enkele standhouders aanwezig.

stokroos

Stokrozen
In De Stekkentuin te Espel staan meer dan 150 stokrozen in allerlei kleurschakeringen op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij. Verder i
n de tuin ruim 80 verschillende Hortensia’s en vele andere bijzondere planten, heesters en bomen. En er is een kleine schilderijenexpositie: de schilderessen zijn ter plekke afwisselend aan het werk.

daglelie

Daglelies
In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten te Rutten staan ruim 1.100 soorten Hemerocallis (daglelies) en vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken. Hier kunt u zelfs Hemerocallis bloemen proeven tijdens de culinaire avond. Wel reserveren (zie website). De kwekerij wint elk jaar diverse prijzen op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

bamboe indonesie

Bamboe
In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka te Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant. Hier kan men door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen. Er is tevens een groot assortiment huis en tuin import-artikelen uit Indonesië te vinden. 
Ook kan men zich hier inschrijven voor diverse Indonesië rondreizen onder andere naar Bali. Tijdens het speciale weekend zijn er acties ten bate voor WFCI kinderprojecten.

Praktisch
De tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto bijvoorbeeld op het eerste adres parkeren. Via nummer 2 fietst u dan naar nummer 3 dan weer terug naar nummer 1: dit rondje is ongeveer 20 km.
De gehele maand juli kan men elke vrijdag en elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen.

Entree kwekerijen: gratis.
Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd.
Open van 10.00 tot 17.00 uur.
De kwekerijen en tuin zijn rolstoelonvriendelijk.

Deelnemende kwekerijen en tuin:
www.destekkentuin.nl
www.kwekerij-joosten.nl
www.indosuka.nl

Meer info: +31(0)527 271327 of wies@destekkentuin.nl