Succesvol Rozenfestival – Het Rozenfestival was ook dit jaar een groot succes. Ruim 50.000 bezoekers hebben Lottum bezocht tijdens het vierdaagse evenement. Met name het prachtige weer en de hoge kwaliteit van de bloemwerken en mozaïeken waren belangrijke ingrediënten voor de succesvolle editie.

Succesvol Rozenfestival

Ontvangen in het Rozendorp

Het Rozenfestival begroette een groot aantal busgroepen. In totaal werden 150 bussen uit Nederland, Duitsland, België, maar ook Zwitserland en Noorwegen ontvangen in het rozendorp. De zaterdag was de drukste dag van het evenement.

Kwaliteit

Het doel van Stichting Rozendorp Lottum was om 50.000 bezoekers te halen. Die doelstelling is, net als in 2014, gehaald. Verdere groei van het Rozenfestival in bezoekersaantallen is geen streven van de stichting. Het verhogen van de kwaliteit van het festival is dat echter wel.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Rozen smaken naar meer thema Rozenfestival 2018

Met acht nieuwe professionele bloemen arrangeurs, technische innovaties en een verjongd team aan bestuursleden, werkgroepleden en andere vrijwilligers zijn hier belangrijke stappen in gezet. Voor de volgende editie zal de kwaliteitsslag verder doorgevoerd worden.

Rozenfestival 2018

In 2018 wordt het volgende festival gehouden. Van 10 t/m 13 augustus 2018 zal rozendorp Lottum wederom omgetoverd zijn tot een grote bloemenzee. In de evaluatievergadering in het najaar wordt het thema van 2018 bekend gemaakt. Ideeën voor het thema kunnen ingestuurd worden bij de stichting.

Zie ook de site van het event.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Rozenfestival zoekt kunstzinnige rozentatoeages

Duurzame rozen uit Nederland met Valentijn

Beleef de roos in Lottum

Liefhebbers van de roos kunnen van mei tot en met oktober terecht in De Rozenhof in Lottum. Vanaf juni staat deze rozentuin volop in bloei, maar ook in mei is De Rozenhof een bezoekje waard; peil uw kennis in het Rozenkenniscentrum of loop eens binnen bij het Rozenmuseum op het terrein, laat u verrassen door de wisselexpo midden in de tuin of bekijk de roos eens op bladkleur. Dan weet u hoe de roos in uw tuin zou passen vóór de bloei begint. En sluit af met een rozenspecialiteit op ons terras. De ingang van De Rozenhof ligt aan de Markt.