LOTTUM – Internationaal gelauwerd fotograaf Jan Janssen zal tijdens het Rozenfestival in Lottum diverse lezingen verzorgen over zijn passie voor fotografie en kunst.

Fotograaf

De fotograaf, die bekend is geworden om zijn boek ‘The Himalaya, my home’, verzorgt de lezingen op vrijdagavond 12 augustus, zaterdagmiddag 13 augustus en zondagmiddag 14 augustus in een speciale tent op het festivalterrein.

Internationale awards
In het boek, dat in 2013 uitgegeven werd, heeft Janssen op onnavolgbare wijze het leven in de Himalaya in beeld gebracht. Janssen heeft met zijn boek diverse internationale fotografie awards gewonnen zoals de International Photography Award (IPA) in New York, PX3 in Parijs, de Hadam International Photography Award (HIPA) in Dubai en recent nog de MIFA Photo Awards in Moskou. Janssen mag zich daardoor rekenen tot de internationale top fotografen.

fotograaf rozenfestival

Tijdens de lezingen op het Rozenfestival geeft Janssen een kijkje door de lens over zijn oog voor detail, licht, compositie en afwerking. Ook zal hij diverse beelden uit de documentaires bespreken en vertellen over zijn visie op fotografie als kunstvorm.

‘Al mijn passies komen samen op het Rozenfestival’
Janssen over zijn presentaties op het Rozenfestival: “Ik heb groene vingers. Naast mijn werkzaamheden als fotograaf ben ik ook boomkweker en heb ik in het verleden veel met bloemen gewerkt. Ik heb daarom affiniteit met Lottum en vind het prachtig wat het dorp tijdens het Rozenfestival neerzet. Al mijn passies komen bij het Rozenfestival samen en ik vind het geweldig om tijdens het festival lezingen te verzorgen over de documentaires die ik de afgelopen jaren gemaakt heb.”

Rozenfestival 2016
Iedere twee jaar is het centrum van Lottum tijdens het Rozenfestival uitbundig versierd met rozen. Miljoenen rozenknopjes zijn verwerkt in betoverende mozaïeken, modeltuinen en prachtig versierde objecten. In 2014 trok het festival 50.000 bezoekers. In 2016 is het gehele festival aangekleed rond het thema ‘Rozen uit de kunst’. Het Rozenfestival vindt plaats van vrijdagavond 12 augustus tot en met maandag 15 augustus.