Zomerse sombrero – Al vele jaren brengt Amigo Plant vetplanten met verschillende concepten op de markt. De Heerhugowaardse succulenten-kweker introduceert deze week weer een nieuw concept, namelijk een sombrero potcover.

Zomerse sombrero

Succulenten

Zomers imago

Met de introductie van deze koker probeert het Noord-Hollandse bedrijf het Latijns-Amerikaanse gevoel van de succulenten in de supermarkten, tuincentra en bloemenwinkels op de consumenten over te brengen. Die uitstraling past bij het warme imago van de succulenten.

De potcover vervangt het steeketiket en geeft een nettere presentatie van de planten in de winkel. In de bovenkant van de sombrero zit een klein gat. Hierdoor is het voor de consument gemakkelijker om tijdens het winkelen de planten mee te nemen, maar ook om de planten in het voorjaar of de zomer in de tuin aan bijvoorbeeld de schutting te hangen.

De sombrero biedt ook extra bescherming aan de planten. Bovendien staan alle verzorgingstips op de cover vermeld. De potcovers zijn vooralsnog alleen te verkrijgen bij planten in potmaat 8,5 en 10,5 cm. Deze zijn van elkaar te onderscheiden door een gele rand aan de bovenkant op pot 8,5 cm en een groene rand op pot 10,5 cm.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Nieuw: vetplantje met olifantenslurf

Meer informatie op Amigo Plant

vetplanten

Vetplanten: tropisch en subtropisch

Vetplanten hebben het vermogen om vocht op te slaan in hun wortels, stengels en dikke bladeren. Hiermee kunnen ze drogere periodes, zoals bijvoorbeeld je vakantie, moeiteloos doorstaan. De meeste vette planten komen uit de tropen en subtropen en zijn ooit ontstaan in droge gebieden, zoals steppen, bergachtige streken en halfwoestijnen in Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Het zijn taaie types die in de natuur ook in een warm, schraal zeeklimaat kunnen overleven. De officiële naam succulent komt van het Latijnse ‘sucus’ dat ‘sap’ of ‘vocht’ betekent. Lees elders verder op GroenVandaag.

Meer over gemakkelijke planten

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

8 gemakkelijke zomerplanten

Aloë: woonplant van de maand augustus

Nieuw: vetplantje met olifantenslurf