Vetplantje met olifantenslurf – Amigo Plant, een gerenommeerde kwekerij uit Heerhugowaard gespecialiseerd in succulenten, heeft onlangs een unieke toevoeging aan haar collectie gepresenteerd: de Elephant Trunk®. Deze bijzondere vetplant, voortgekomen uit zorgvuldige kruisingen binnen het Zuid-Afrikaanse Cotyledon geslacht, valt op door zijn verrassende vorm, die doet denken aan de sierlijke slurf van een olifant. De inspirerende naam Elephant Trunk® is bedacht door plantenscout Fons Bon, die zich liet leiden door de natuurlijke vorm en structuur van de plant.

Vetplantje met olifantenslurf

Nieuw: vetplantje met olifantenslurf
de doop

de doop

Doopceremonie

De officiële onthulling van de Elephant Trunk® vond plaats tijdens de GTC Days van Waterdrinker op 3 maart, waar de plant met een feestelijke doopceremonie zijn naam kreeg. Dit moment markeerde het begin van de opmerkelijke reis van de Elephant Trunk® als een opvallende optie voor retailers en tuincentra die streven naar unieke aanvullingen op hun assortiment.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Succulenten met een zomerse sombrero

Passie voor succulenten

Het bedrijf Amigo Plant is voortgekomen uit een diepe passie voor succulenten. Sinds 2005 produceert het bedrijf een hoogwaardig assortiment Echeveria, Crassula, Haworthia, Aloë en Peperomia. Amigo Plant heeft kwekerijen s in Nederland als Portugal.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Kort nieuws oktober 2023: plantmaand. Over de Aloë Medivera van Amigo Plant. Een exclusieve en verfijnde variant van de traditionele Aloë Vera, die met zijn oorsprong in de mediterrane woestijn bekend staat om zijn robuustheid en de vermogens om zelfs zonder regelmatig water te overleven.

vetplanten

Aloë, Echeveria

Succulenten slaan water op om in een droog seizoen te overleven. Dat doen ze doen in hun dikke bladeren, stam of wortels. Deze woonplaten kunnen zomers ook in de tuin en op het terras staan. De plant is er in vele soorten, maar altijd decoratief en weinig eisend: Adromischus, Agave, Aloë, Cotyledon, Crassula, Echeveria, Gasteraloë, Gasterhaworthia, Gasteria, Haworthia en Kalanchoë. Lees verder elders op Groenvandaag.