KERKDRIEL – In het voorjaar en de zomer is er fruit in overvloed. Al eeuwenlang plukken we zelf vers fruit en maken daar jam of confituur van. Heerlijk, maar ook ongezond door de grote hoeveelheid suiker die nodig is om de jam zoeter en langer houdbaar te maken. Greensweet-stevia presenteert een nieuwe geleisuiker op basis van zuivere stevia, met nauwelijks calorieën en koolhydraten.

Jam

Gezond
Om jam te maken heb je slechts drie ingrediënten nodig: vers fruit, suiker en een middel om het in te dikken. In de winkel kun je geleisuiker vinden, een combinatie van kristalsuiker en een geleermiddel. De nieuwe geleisuiker van Greensweet-stevia is anders dan de reguliere geleisuiker. Het is gemaakt van zuivere stevia en Agar Agar, een natuurlijke suikervervanger en een plantaardige vervanger voor gelatine. Hierdoor blijft de lekkernij ontzettend laag in (fruit)suikers en is daardoor supergezond.

fruit uit eigen tuin, aardbeien

 

 

 

Wekelijks vers
Jam gemaakt met Greensweet-stevia blijft gemiddeld 20 dagen houdbaar in de koelkast, afhankelijk van welk fruit je gebruikt. Veel mensen plukken elk jaar veel vruchten uit bossen of gebruiken fruit uit de moestuin. Door de vruchten in porties van 500 gram in te vriezen kun je telkens eenvoudig weer een nieuwe pot maken. Zo hoef je geen liters fruit te koken en heb je telkens weer een pot verse en gezonde jambeleg in huis. Zodra de pot leeg is, maak je gewoon weer nieuwe verse.

Niet alleen geschikt voor jam
De geleisuiker van stevia is ook te gebruiken om een baksel te zoeten en lichte binding te geven, om sauzen en soepen te binden en om vla en pudding te maken. Behalve de geleisuiker is er ook vloeibare stevia, poeder, tabletjes en Belgische chocolade met stevia.