Trend van eetbare bloemen – Eetbare bloemen heb je in soorten en maten en zijn zo oud als de mensheid. Maar de flinke media-aandacht hiervoor is pas van de laatste jaren. Eetbare bloemen zijn een trend, eentje waarvan watchers menen dat die zich in 2016 doorzet.

Trend van Eetbare bloemen

Rozenblaadjes

Onder de bloemen die je kan eten is het Viooltje waarschijnlijk het meest bekend, gevolgd door de Oost-Indische Kers. Minder bekend als eetbaar zijn de saffraan-achtige goudsbloemen, de naar kruidnagel smakende anjers en de neutrale maar wel lekker ‘happende’ orchidee.
Inmiddels zijn er ook rozen om op te eten. En op diverse manieren te gebruiken. Losse rozenblaadjes doen het goed in salades, desserts en vruchtendrankjes. Of als blikvanger op een gerecht. Zelfs ijsblokjes kan je met rozenblaadjes maken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Culinair aan de slag

Wie culinair aan de slag wil met bloemen, kan op het web genoeg inspiratie opdoen. Er zijn informatieve sites zoals bloemen.org tot aan inspiratie en DIY-sites, zoals Culy en BloomBites. Bloemen die eetbaar zijn, zijn inmiddels verkrijgbaar in de supermarkt. Voor wie een bredere keus wil is internet de oplossing. Om de kwaliteit te behouden is het belangrijk dat de bloemen gekoeld bewaard worden. In de koelkast blijven de bloemen gemiddeld 7 dagen houdbaar.

introfoto: nl.freepik.com
filmpje: Culy

Culinair op TuinIdee 2016

Van 25 tot en met 28 februari vindt TuinIdee 2016 plaats in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Vlak voordat de lente losbarst, ontdek je de trends, noviteiten en ontwikkelingen op tuingebied. Met ruim veertig voorbeeldtuinen, 250 exposanten, presentaties, demonstraties en exposities is TuinIdee 2016 dè bestemming voor zowel mensen zonder groene vingers als doorgewinterde tuinliefhebbers. De 23-ste editie van het grootste tuinevent van Nederland kent twee uitbreidingen: Culinair en Exclusief.