Tuinhekwerk – Er zijn veel mensen die het een heerlijk tijdverdrijf vinden om te werken in hun eigen moestuin. Zelf komkommers telen of tomaten laten groeien op je eigen stukje grond. Zeker met de gestegen voedselprijzen is dit een goed idee. Er zijn speciale terreinen, ter beschikking gesteld door de gemeente, waar je met meerdere mensen een stukje grond beheert, of je hebt in je eigen achtertuin een stukje grond.

Tuinhekwerk de tuin

Om de erfafscheiding duidelijk aan te geven plaats je een tuinhek of een andere afscheiding. En dit moet natuurlijk geen bijeengeraapte verzameling stukken hout zijn, het moet passen bij je moestuin. Je kunt veel zelf doen natuurlijk, maar het laten plaatsen van een tuinhek is altijd beter. Het werk wordt in een keer goed gedaan en zelf heb je er geen omkijken naar.

tuinhek met potterie

Hek om de moestuin

Je wilt voorkomen dat onverlaten op een nachtelijk tijdstip je tuin binnendringen en je kostbaar gekweekte groenten en fruit meenemen. Ook al zal het niet vaak voorkomen. Maar voor je gevoel van veiligheid en ook voor de mooie uitstraling van je tuin is een tuinhek onmisbaar. De kans is groot dat je naast je moestuin ook een liefhebber bent van tuinieren an sich. Het is dan slim om direct te kijken naar een hekwerk dat je klimplant ondersteunt en helpt met groeien. Ga je liever voor een mooie uitstraling kies dan voor een sierhekwerk, voor elegantie en flair. Planten kun je tussen het hekwerk vlechten dankzij het ontwerp.

tuinhek

Privacy

Zo voorkom je dus ook dat je in een soort van vissenkom leeft. Buren die je kunnen zien, privacy is ver te zoeken. Met het gebruik van veel planten en een solide hekwerk waarborg je je privacy en demp je gesprekken die anders zonder moeite op te vangen zijn. Zit je in de zomer graag in de tuin? In een sierhekwerk kun je gemakkelijk lampjes verwerken die ’s avonds voor dat extra gezellige licht zorgen. Ook handig als je na een avond stappen thuiskomt en je kunt zien waar je loopt. In het donker tegen een stevig tuinhek of hekwerk aanbotsen met je fiets, of erger, met je heup, is niet de meest prettige afsluiting van je avond. 

Duurzaam 

Je bent zuinig op je planten en wilt de allerbeste verzorging voor het groen. Je tuin ligt er goed bij en dat maak je af met een prachtig hekwerk. Bekijk wat het beste is voor jouw (moes)tuin en vraag advies aan. Een hekwerk is enorm duurzaam, zeker als je voor hout of metaal kiest. Met het juiste onderhoud gaat je hek nog vele jaren mee. Zo blijf je met plezier ontspannen werken tussen het groen.

Fotocredits:
-introfoto, Annette Meyer op Pixabay.
-foto 2, tuinhek met potterie, Congerdesign op Pixabay.
-foto 3, hek met rondpaaltjes, Pixabay.