APPELTERN – Tuinen van Appeltern. Na drie maanden van bouwen, verbouwen, poetsen en planten, zijn 1 maart 2020 de tuinpoorten van Appeltern weer open. De Tuinen van Appeltern zijn sinds jaar en dag hét tuininspiratie park van Nederland. Niet alleen biedt Appeltern interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, het is ook een gezellig dagje uit.

De tuinen van Appeltern

Vier het voorjaar in Appeltern!

Laat je inspireren

De tuindienst van het park heeft het park weer in optimale conditie gebracht. De laatste dingen zijn nu bijna afgerond; tijd om de tuinen weer te open te stellen voor het publiek. Dat wil niet zeggen dat al het werk gedaan is. Tuinen zijn natuurproducten. Het hele jaar door is er wel iets te doen.
Bijvoorbeeld die heerlijke lentewerkjes , vooral als het zonnetje lekker gaat schijnen. De borders lichtjes doorspitten, het straatwerk reinigen, de rozen terugsnoeien, de halfverharding opharken en het gazon verticuteren en bemesten.

Bodem

Het succes van een groeizame tuin begint bij de bodem. De planten vereisen voeding, water en lucht en van alles mag dit niet te weinig, maar ook niet te veel zijn. Een groentetuin wordt niet voor niets diep doorgespit. Hoe losser de grond hoe beter de water en luchthuishouding. Zaadjes kiemen dan beter en planten groeien dan sneller.

Natuur komt in bloei

Net als mensen hebben plantgroepen naast water en lucht ook hun voorkeur voor voedingsstoffen en houdt de ene plant meer van zure en de andere meer van kalkachtige grond. Een Rododendron staat het liefst in een zure turfrijke grond, terwijl dennenbomen het beter doen op kalkrijk zand. 
Deze maand staan de Narcissen in bloei. De Helleborus waarvan er meer dan 30 soorten in de tuinen te zien zijn, bloeien ook. Het groot hoefblad en Euphorbia bloeien zonder blad op kale stengels. De sierkersen (Prunus) kondigen overal de lente aan.

Afijn, ga zelf kijken en laat je inspireren en voorlichten in de Tuinen van Appeltern.

Openingstijden

Van maart tot en met november elke dag geopend, ook op zon- en feestdagen.
De Tuinen van Appeltern is te vinden in het groene Land van Maas en Waal, in de driehoek Oss, Nijmegen, Tiel.

Adres

De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a
6629 AD APPELTERN

 

Nog meer Voorjaar!

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:
5 Voorjaarsbrengers: woonplanten maand maart
Tulpen, 10 weetjes over dit Hollands icoon
Viooltjes, want het is weer voorjaar