OEGSTGEEST – Tuinhuis gezocht. Het ziet er niet naar uit dat we dit jaar met zomervakantie kunnen. Nu eens niet door een economische crisis, maar door een virus. Corona brengt ons deze zomer waarschijnlijk niet verder dan onze achtertuin. Spijtig. Maar in tegenstelling tot een vakantie is gezondheid natuurlijk onbetaalbaar.

Tuinvakantie

Bovendien, er is niet zo veel mis aan een vakantie in eigen tuin. Zeker niet als er sprake is van een mooie zomer. Je kan je er best een beeld bij vormen. Heerlijk in het zonnetje voor je eigen tuinhuis. Boekje, wijntje, een zonnehoed op je hoofd en een paar in de border. Wat kan je gebeuren? Getroffen worden door geluk, dat is het grootste risico wat je loopt.

Tuinhuis gezocht

Wie een vakantiebestemming zoekt voor de zomer van 2020 moet dus eigenlijk op zoek naar een tuinhuis. En daarvan zijn er nog al wat. Je kunt het niet zo gek bedenken of de variant die je in gedachte hebt, bestaat. In het vierkant, in een rechthoek, met en of zonder luifel, of met 8 hoeken als je van een prieel-achtige vorm houdt.

3D

En komt het dan toch voor dat je nu net dat tuinhuis wat je zoekt, niet kan vinden, dan kan je die zelf ontwerpen. Tuinhuizen-producten bieden je de mogelijkheid om in 3D, op internet, je eigen ontwerp te maken.

tuinhuis gezocht

Houtsoorten

Sta wel even stil bij de houtsoorten waaruit je kunt kiezen. Neem je Vuren, Douglas of Siberische Lariks. Het onderscheid ligt met name op het punt van duurzaamheid. Vuren heeft een behandeling nodig om beschermd te worden tegen weersinvloeden. Douglas en Siberische Lariks kunnen onbehandeld wel 15 tot respectievelijk 20 jaar mee gaan. Tuinhuizen met een lange adem dus. Kies je voor Vuren, dan heb je wel het voordeel van afwerking in een kleur van je voorkeur.

Let op: Voor een tuinhuis heb je niet per se een grote tuin nodig, er zijn ook tuinhuisjes voor de kleinere tuin.

Vergeet het groen niet

Als het tuinhuis staat, vergeet dan het groen niet. Siergrassen, Carex, zomerbloeiers en wat niet al horen er natuurlijk bij. Kies beplanting waar je jaarrond plezier van hebt, want bedenk, geen fijnere en gezondere leefomgeving dan een groene.

Tips