OEGSTGEEST – Tuintrends… onze voeding is er onderdeel van. Waar komt ons eten vandaan? Sinds enige tijd stelt de consument zichzelf deze vraag steeds vaker. Waar een paar jaar geleden wat betreft eetcultuur de criteria goedkoop en snel op de voorgrond stonden, willen mensen tegenwoordig weer een nauwere band met hun voedsel opbouwen.
Daarbij zie je duidelijk de trend: zelf maken. Want wie zijn groente of fruit zelf teelt, weet altijd waar het vandaan komt en kan er zonder angst voor chemicaliën of schadelijke stoffen van genieten. En daarvoor hoeft men geen gediplomeerd tuinder te zijn. Ook kleine tuintjes of balkons kunnen in een handomdraai tot groentetuin worden omgetoverd. Hoe dat gaat, is te lezen in het e-book “Gewassen en trends voor tuin en balkon” van schrijfster Birgit Schattling.

tuintrends

 

 

Tuintrends

Tuinieren zonder chemie en op een klein oppervlak

Hier ontdekt u onder andere hoe paprika, radijs of framboos zonder al te veel moeite in uw tuin ontspruiten. Een van de belangrijkste tuintrends is het kweken van planten op een balkon. Welke planten zijn hiervoor geschikt en waarop moet er verder bij de teelt op een klein oppervlak worden gelet? Want niet iedere plek voldoet aan alle eisen van verschillende gewassen.
Daarnaast legt het e-book de focus op biologisch tuinieren, waarbij er geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen meer worden gebruikt. In plaats daarvan, ontdekt u wat de ongekende kracht van regenwormen is en waarom deze onmisbare hulpjes zijn bij het tuinieren.

 

Gratis E-book

Tips en tricks nodig over tuinieren in eigen tuin? Download hier het gratis e-book: Gewassen en trends voor tuin en balkon. Handig en inspirerend.

 

tuintrends

Informatie en praktische tips

Met veel afbeeldingen en oog voor detail, brengt de auteur de lezer in aanraking met het werken in de tuin. Daarbij wordt feitelijke informatie afgewisseld met praktische tuintips. En daarvan profiteren niet alleen mensen voor wie het tuinieren nieuw is, maar ook ervaren hobbytuiniers. Met handleidingen voor spannende doe-het-zelfprojecten wordt uw tuin een lust voor het oog. Bovendien bevat het e-book een kort interview met de tuinjournalist Folko Kullmann, die u kennis laat maken met verschillende tuinperken.Meer tuintrends

Voor meer tuintrends, zie ook deze artikelen op GroenVandaag

Tuintrends 2020, gedurfd en vooral groen
Trendtuinen en tuintrends toegelicht
Trendtuinen 2019: klimaatbestendig, slim en eigentijds