AMSTERDAM – Het Tulp Festival zet dankzij het mooie weer in de eerste twee weken de hoofdstad in vuur en vlam op verschillende locaties. De nieuw gedoopte Paleiskwartiertulp is uit zijn schulp gekropen en begroet de bezoekers van de laatste Lentekermis op de Dam (foto).

Festival

Dit zijn een paar plekken waar in het Pasen-weekend een kleurrijk schouwspel van bloeiende tulpen is te bewonderen: voor het Centraal Station, bij cruiseterminals op de Piet Heynkade, in de haven van IJburg en zelfs in metrostations worden passanten verwelkomd met vrolijke tulpen. Ze bloeien ook weelderig in winkelgebieden van Oostpoort tot Gelderlandplein en de Cornelis Schuytstraat tot de Van der Pekstraat in Noord.

Tulp Festival


Tulpen in Amsterdam

Niet alleen hotelgasten, maar ook Amsterdammers kunnen op dit moment genieten van prachtige tulpenpresentaties in onder andere het Conservatoriumhotel, Sofitel The Grand en Amstel Intercontinental. In de rij voor het museum vrolijken fraaie tulpen de wachttijd op, op de Westermarkt bij het Anne Frankhuis, bij het Rembrandthuis en aan de Amstel bij de Hermitage. Ook bijvoorbeeld op het Rembrandtplein, Damrak, Rokin, Raadhuisstraat en Museumplein steken tulpen fier hun mooie kopjes op tussen de langs slenterende wandelaars.
Op andere plekken komen de tulpen in de volle grond langzaam maar zeker tot bloei. Iedere dag worden de kleuren intenser op bijvoorbeeld de Weteringschans en aan de voet van Vondel in het Vondelpark en in het Oosterpark.

Kijk voor alle festival-informatie en de actuele bloeilocaties op: www.tulpfestival.com.