Tulpen stylen – Start het jaar sportief en vol positieve energie. Een sprintje naar de bloemist of supermarkt voor tulpen is daarvoor voldoende! Van januari tot en met april is het tulpentijd met lekker veel kleurrijke soorten.

Tulpen stylen

tulpen stylen volgens bloementrend ‘Energise’

Bloementrend ‘Energise’

Een van de belangrijkste bloementrends van de laatste jaren is ‘Energise’, met krachtige vormen en accessoires die verwijzen naar sport en spel. Het interieur krijgt zo een energieke, frisse uitstraling die ruimte geeft aan zowel actie als ontspanning.

Als geen andere bloem is de tulp, behalve sfeermaker, een echte ‘energiser’. Niet alleen door de krachtige bloemvorm maar zeker ook door de prestatiedrang in de vaas. Tulpen groeien, in tegenstelling tot andere snijbloemen, gemiddeld twee centimeter door in de vaas. De energieke bloemen ogen dus nooit statisch of stijfjes. En het is een vroege bloeier, in de donkere maanden.

Krachtig en kleurrijk

Behalve een rijk en krachtig kleurenpalet kent de tulp ook verschillende bloemvormen. Variërend van de bekende Hollandse tulp tot de grillige parkiettulp en van de stijlvolle leliebloemige tot de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer zo een extra energiek lentefeestje in de vaas.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Stijl je huis met zijden bloemen

tulpen stylen volgens bloementrend ‘Energise’

Tulpentijd

Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de bloem toch als oer-Hollands beschouwd. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van Hollandse tulpen. Tulpentijd is een periode van zo’n 100 dagen (van januari tot en met april) waarin de tulp in de meest verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is.

Verzorgingstips

Zet tulpen in een ruime vaas met water. De stelen houden ervan om wat ruimte te hebben. Zet tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij de verwarming. Vermijd rijpend fruit in de buurt van de tulpen. Net als bij alle andere bloemen zal het ethyleengas dat daarbij wordt geproduceerd de tulp sneller laten uitbloeien.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op Mooiwatbloemendoen.nl