Gerecycled materiaal – Kunstbloemen, steeds vaker kom je die tegen in de huiselijke omgeving. De lange levensduur, het onderhoudsgemak en het realistische uiterlijk hebben voor die doorbraak gezorgd. Niet echte bloemen zijn ook minder kieskeurig als het om de standplaats gaat. Je kan ze overal neerzetten. In de woonkamer, keuken, badkamer, gang en slaapkamer; het maakt niet uit. In de volle zon of de donkerste hoek; geen probleem. Een kunstbloem en kunstplant doet het overal… Blooming good dus.

Gerecycled materiaal

Succes verzekerd

De toepassing in kantoren is al lang niet meer ongewoon. Hetzelfde geldt voor evenementen, feesten, partijen en bruiloften. De allernieuwste trend is kunstplanten in je buitenruimte. Je kan kunstficussen en -palmen ook op je terras zetten. Succes verzekerd.

Kunst

Het maken van kunstbloemen is inderdaad een kunst, zo goed wordt de natuur nagebootst. En dat met zijde, polyester, latex en papier. Het deels gerecycled materiaal wordt vervolgens gegoten, gesneden en geverfd. Dat laatste ook met de hand om een en ander zo realistisch mogelijk te laten lijken.

Kunstbloemen van deels gerecycled materiaal

Grenzeloos schikken naar eigen wens of trend.

Creatief stijlen

Evenals echte bloemen kan je kunstbloemen per steel kopen. Dat maakt de weg vrij naar grenzeloos schikken naar eigen wens. Of trend.

Minimalistisch

In een minimalistische stijl schik je kunstbloemen in eenvoudige, strakke lijnen. Een enkele bloem of een klein boeket in een eenvoudige vaas levert een subtiele maar elegante uitstraling op.

Modern

Moderne arrangementen zijn speels en innovatief. Gewaagde kleurencombinaties en onconventionele vormen. Een bonte mix van kunstbloemen in een asymmetrische opstelling. Bijeengehouden door opvallende vazen of glazen containers.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Tulpen stylen volgens bloementrend ‘Energise’

Klassiek

Klassieke arrangementen zijn geïnspireerd op traditionele bloemstukken. Weelderig met een variëteit aan bloemen in zachte, harmonieuze kleuren en een tijdloze vaas.

Duurzaamheid

Liefhebbers kiezen voor kunstbloemen vanwege hun schoonheid en alle bijkomende voordelen. 
Als bonus komt daar het aspect van duurzaamheid bij. Bij het juiste onderhoud gaan kunstbloemen jarenlang mee. Daarbij zijn moderne kunstbloemen deels gemaakt van gerecycled materiaal.

Geschiedenis

Je zou verwachten dat kunstbloemen iets is van onze tijd. Niets is minder waar. De vroegste kunstbloemen verschenen in het oude Egypte; bloemen van klei, ivoor en geverfd linnen. Gebruikt voor decoratieve en religieuze doeleinden. En in China maakte ambachtslieden al voor onze jaartelling met verfijnde technieken kunstbloemen van zijde. Bij ons kwamen kunstbloemen veel later op het toneel. In de 18de eeuw was Parijs een centrum voor de productie van zijde bloemen.
Door opkomst van synthetische materialen in de 20e eeuw zijn kunstbloemen betaalbaar voor een breed publiek.