ANTWERPEN – Ook Belgische sector start met vieren Nationale Tulpendag op de derde zaterdag van januari, net als in Nederland. In 2018 wordt National Tulpendag in België gevierd met een grootse Tulpenpluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

Tulpendag

De VLAM, de Belgische marketingorgansiatie voor bloemen, steunt hiermee de wens van de winkeliersvereniging van bloemisten, groothandelaren en kwekers om de start van het Tulpenseizoen groots onder de aandacht te brengen van de consumenten.

“Nationale Tulpendag is een uniek evenement en een enorme aanjager voor de gehele bloemensector. Het initiatief brengt de consument naar de winkel toe,” vertelt Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland. “Wat de kwekers in Nederland hebben bereikt is onevenaarbaar. Dat zien de landen om ons heen ook. Het succes komt mede tot stand door steun en betrokkenheid vanuit de hele sector. De Belgische sector pakt de bestaande succesformule met beide handen aan.”

Vanuit Tulpen Promotie Nederland is er een projectteam aangesteld dat de Belgische collega’s zal ondersteunen, bij de organisatie van het event.

Meer informatie op Tulpen.nl.