CREIL – Tulpenfestival. Zaterdag 21 april tot en met zondag 6 mei 2018 staan geheel in het teken van de Tulp in een Hollands sfeertje. In de Gemeente Noordoostpolder vindt dan het Profytodsd Tulpenfestival plaats. Vorig jaar bezochten meer dan 80.000 bezoekers het festival. Niet alleen onder de Nederlanders is het festival populair, ook buitenlandse toeristen komen speciaal naar de Noordoostpolder om de prachtige uitgestrekte velden met tulpen te bewonderen.

 

tulpenfestival Noordoostpolder

Tulpenfestival

Ook dit jaar wordt er weer van alles georganiseerd rondom de tulpenvelden. Er zijn verscheidene routes uitgestippeld; zo is er de bekende autoroute van maar liefst 120 kilometer lang, er is een 38 kilometer lange fietsroute uitgezet en er zijn wandelroutes van 7, 15 en 25 kilometer.
Voor mensen zonder eigen vervoer worden er bustours georganiseerd compleet verzorgd met gids en voldoende stopmomenten om te genieten van het landschap en mooie plaatjes te schieten.

 

koetsentocht

Koetsentocht

Paardenliefhebbers kunnen zich aanmelden voor de populaire koetsentocht die geheel verzorgd wordt door de lokale menvereniging.
Wil je een totaalbeeld van de vele tulpenvelden in de Noordoostpolder? Boek dan een ticket voor de tulpenvliegroute en laat je per helikopter vervoeren boven de prachtige tulpenvelden en het IJsselmeer.

tulpenfestival

 

Selfievelden

Doordeweeks kunnen bezoekers op het tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 te Creil genieten van de 500 soorten tulpen in de tulpenshowtuin, foto’s maken bij de selfievelden of een kopje koffie met wat lekkers op het terras van het pop-up grand-tulip-café nuttigen.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar de achtergrond van de tulpenvelden en het landschap kunnen hun hart ophalen in het tulpeninformatiecentrum aan het Wrakkenpad 2 te Creil. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers wordt je helemaal bijgepraat. Het tulpenbelevingsveld en het tulpeninformatiecentrum zijn dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Meer informatie op Step

Gerelateerd artikel:
Bloemencorso Bollenstreek