Handgereedschap – GARDENA doet er een schepje bovenop en breidt het assortiment handgereedschap uit. De tuinspecialist introduceert de grote handschep. Ideaal bij het opscheppen van potgrond uit een zak. De nieuwe handschep heeft twee keer meer capaciteit z’n voorgangers. GARDENA heeft bovendien alle handgereedschappen vernieuwd. Ze werken ouderwets goed en behalve een nieuwe look liggen ze nu nog beter in de hand.

Handgereedschap

Nieuw van GARDENA: handschep voor potgrond

Ergonomisch

De handgereedschappen van zijn verdeeld in drie series: Classic, Comfort en Combisystem. De gereedschappen zijn compact en liggen dankzij het ergonomisch gevormd handvat perfect in de hand. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig staal met een zogenoemde Duroplast-coating. Daarmee garandeert GARDENA een extra lange levensduur en bescherming tegen roestvorming. Het uiteinde van de handgreep van het Classic-gereedschap is gehoekt waardoor het niet uit de hand kan glijden, ook niet bij vochtige handen. De Comfort-gereedschappen zijn extra gebruiksvriendelijk vanwege de soft-grip elementen in het handvat. De combisystem-gereedschappen kun je eenvoudig bevestigen op een combisystem-steel. Op alle handgereedschappen geeft GARDENA 25 jaar garantie.

Tuincentra

GARDENA handgereedschappen zijn verkrijgbaar bij tuincentra, DHZ-markten en online webwinkels. Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 3x tuinonderhoud vaste planten border

6 bollenplant tips

Bloembollen planten

Houd je van kleur en gezelligheid in de tuin? Plant dit najaar bloembollen en geniet in het voorjaar van kleurrijke bloemen. Een plant-tip. Plant bloembollen in laagjes boven op elkaar; dit heet lasagne- of etagebeplanting. Doordat de bloembollen in laagjes worden geplant, bloeien de vroegbloeiers, zoals krokussen, als eerste. Daarna volgen de bloembollen die op een later moment bloeien. Deze opvolgende bloei zorgt ervoor dat je extra lang kunt genieten – van januari tot soms wel in mei.

Wil je meer weten over bloembollen? Kijk dan op www.bloembol.org.