AMERSFOORT – De Buurjongens houden niet van saaie schuttingen. En niet van vaste. Zij bedachten een afscheiding die gemakkelijk te verplaatsen is en die je ook nog eens kunt beplanten. Hiermee is de buitenruimte flexibel in te richten. Ideaal voor het creëren van een intieme hoek bij het terras of om iets uit het zicht te zetten.

Schuttingen

Met het keuzesysteem van de Buurjongens kun je zelf een compositie maken. Je kiest een schuttingvariant en vervolgens een onderstel dat daarbij past. Planten kunnen geplaatst worden in de onderbak of in de vakken aan het scherm. Er is zelfs de mogelijkheid van een bankje.

flexibele schuttingen

         flexibele schuttingen

Binnen en buiten
De verplaatsbare schuttingen worden zowel binnen als buiten toegepast. Binnen, bij kantoren, bedrijfsrestaurants of wooninstellingen kan een ruimte met verplaatsbare schuttingen telkens anders gebruikt worden. Hierdoor kan een groep ongestoord overleggen of bewoners kunnen zich even rustig terugtrekken.
Terrassen van restaurants en cafés krijgen met de verplaatsbare schutting telkens een nieuwe sfeer. “Bij ons restaurant gebruiken wij de verrijdbare schutting om een rommelig deel van het terras af te schermen. Tegelijk is het een perfecte kruidentuin”, zegt Ron Okhuijsen van restaurant Goesting in Utrecht.

De schuttingen worden gemaakt van Douglashout, een milieuvriendelijk en onderhoudsvrij alternatief voor hardhout en geïmpregneerd hout. De productie gebeurt in samenwerking met een sociale werkplaats, Amfors te Amersfoort. De verplaatsbare schuttingen zijn ook te leasen.

Over Buurjongens
Buurjongens Max, Nico en Maarten zetten zich in voor meer natuur in de bebouwde omgeving. Zij ontwerpen en ontwikkelen producten voor een gezellige en natuurlijke leefomgeving. Zij wonnen verschillende Tuinawards voor hun ontwerpen. Andere producten van de Buurjongens zijn de Groenschutting en de Plantenschutting. Dit zijn speelse tuinafscheidingen met invullingen voor planten en dieren.

www.buurjongens.eu