Dubbelstaafmat hekwerk – Op zoek naar een budgetvriendelijk en stevig hek voor je tuin? Het plaatsen van een hekwerk van mthekwerken is een ideale manier om je tuin af te grenzen en tegelijkertijd een open uitstraling te behouden. Daarnaast is het een veelzijdige oplossing die je eenvoudig kan afstemmen op je persoonlijke wensen. Uit welke soorten staafmat hekwerk kan je kiezen?

Dubbelstaaf hekwerk

dubbelstaafmat hekwerk

Soorten staafmathekwerken

Wil je zeker weten dat je moet kiezen voor staafmat? Dan kan je kiezen tussen 2 soorten: enkelstaafmat of dubbelstaafmat. Een kort overzicht van beide types:

Enkelstaafmat

Enkelstaafmat hekwerk is wat dunner en bestaat uit horizontale en verticale staven met een doorsnede van zo’n 4,7 mm. Elk van deze staven heeft onder en boven een knik, waardoor het mogelijk is om het hekwerk dun te houden. Daarnaast steken de verticale staven niet boven het hek uit. Een enkelstaafmat hekwerk is doorgaans tussen 1 m en 1,43 m hoog.

Dubbelstaafmat

Dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit verticale en horizontale staven met een doorsnede van ongeveer 5,5 mm. Daarnaast wordt in de breedte gebruik gemaakt van dubbele staven, met elke keer 1 verticale staaf hiertussen. Hierdoor zijn dubbelstaafmat 868 hekwerken wat steviger en beter bestand tegen inbraak. De hoogte van dubbelstaafmat hekwerk is afhankelijk van wat toegestaan is in jouw gemeente.

Voor ieder smaak ontwerpen zijn er 2 soorten dubbelstaafmatten. De dubbelstaafmat 6/5/6 of de dubbelstaafmat 8/6/8. Het verschil hierin is de dikte van de staven. De dubbelstaafmatten zijn van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Door de gelaste kruispunten vormt dit type hekwerk een stabiele en veilige oplossing.

Multifunctioneel

Eén van de populairste hekwerken in Nederland zijn dubbelstaafmatten, die je zelf kunt gebruiken als afscheiding voor je mooi aangelegde tuin, bescherming van kinderen en huisdieren. Maar het kan ook dienen als klim mogelijkheid voor planten, om zo een afscheiding te creëren. Een groot voordeel van de dubbelstaafmat is het feit dat door de open structuur er genoeg licht kan binnendringen en wordt geabsorbeerd door de bodem.

De dubbelstaafmatten zijn voorzien van dubbele horizontale spijlen, waardoor dit type staafmat nog net wat steviger en stabieler is dan de enkelstaafmatten. De dubbelstaafmatten zijn in verhouding ook iets duurder dan de enkelstaafmatten. Een enkelstaafmat bestaat uit horizontale (en verticale) spijlen. Het is de ietwat simpelere uitvoering van de staafmatten.

ideale tuinafscheiding

Staafmat hekwerk voordelen

Met de staafpanels kan je rekenen op een stevige montage met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet alleen voor gebouwen, maar ook voor het plaatsen van hekwerk.

  • Bij het samenstellen van dit ontwerp, zijn er diverse designpatronen gehanteerd om met name een open uitstraling te bereiken. Door de metalen staven en de mazen hiertussen heeft dit een open uitstraling.
  • Verschillende afmetingen: variabel te installeren met ongeveer 3-2,5 meter hoogte. Let op: er kan in je gemeente regels gelden voor de maximale hoogte van hekwerk in je voor- en achtertuin.
  • Door het gebruik van zink en een beschermende coating is het mogelijk om uw draadpanelen tegen weersinvloeden te beschermen, wat voor een lange levensduur zorgt. Je hoeft dus geen tijd te steken in het onderhouden van dit soort panelen.
  • Staafmat hekwerk biedt inbraakbeveiliging. Het is stevig en kan hoogte aanpassen, wat weer een goede aanvulling op je inbraakbeveiliging. Vraag advies bij een vakman door hem actief in je buurt te laten adviseren.