MMM – Houtcomposiet, ook wel Wood Plastic Composite (WPC) of Hout Kunststof Composiet (HKC) genoemd, steelt de harten van tuinbezitters en tuinontwerpers. Dit innovatieve materiaal biedt tal van voordelen die traditionele houten materialen in de tuin overtreffen. Je zal het vast een keer gezien hebben. In de buurt waar je woont. Of op vakantie, hotels passen steeds vaker houtcomposiet of WoodComposiet toe om bijvoorbeeld het terras aan te kleden en de ruimte rond het zwembad.

De MMM van houtcomposiet

houtcomposiet als vlonderplank en terrasmeubel

De MMM van houtcomposiet

1- Mooi

Houtcomposiet heeft grote esthetische waarde en kent onbegrensde designmogelijkheden. Het materiaal is verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en stijlen, waardoor je je tuin een unieke uitstraling kunt geven. Of je nu de warme uitstraling van natuurlijk hout wilt behouden of een modernere uitstraling wilt creëren, houtcomposiet past bij verschillende ontwerpstijlen. De mogelijkheid om het materiaal op maat te snijden en te vormen, maakt complexe ontwerpen en patronen mogelijk, waardoor je tuin aan spanning wint.
Met Zweeds rabat van composiet kan je zelfs de muren van je huis, schuur of garage verfraaien. De composiet gevelpanelen of potdekselplanken zijn gemakkelijk aan te brengen.

De MMM van houtcomposiet

schutting van composiet

2- Milieubewust

Kiezen voor houtcomposiet is een milieuvriendelijke keuze. Houtcomposiet bestaat voor een groot deel uit gerecyclede materialen, zoals houtvezels en gerecyclede kunststoffen. Dit helpt bij het verminderen van de hoeveelheid afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het feit dat houtcomposiet geen schadelijke chemicaliën of conserveringsmiddelen bevat, maakt het ook tot een gezondere keuze voor het milieu.

Daarbij is houtcomposiet is buitengewoon duurzaam en bestand tegen de elementen regen, zon, vorst en hitte. Anders dan natuurlijk hout splijt, rot, krimpt of zet het niet uit. Het gaat veel langer mee dan traditionele houten materialen, zonder de noodzaak van frequente vervanging. Daarnaast is het resistent tegen insecten en schimmels, wat de levensduur verder verlengt. Deze duurzaamheid resulteert in kostenbesparingen op de lange termijn.

3- Makkelijk

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van houtcomposiet is het bijna onderhoudsvrije karakter ervan. In tegenstelling tot natuurlijk hout vereist houtcomposiet geen regelmatig schuren, verven, beitsen of afdichten om zijn kwaliteit en uiterlijk te behouden. Het materiaal vervaagt niet en behoudt zijn kleur en glans gedurende lange tijd, zelfs na blootstelling aan de zon. Het enige onderhoud dat meestal nodig is, is periodiek schoonmaken met water en zeep.

Aantrekkelijk

De voordelen van houtcomposiet laten zich samenvatten met MMM: mooi, milieubewust, makkelijk. Of te wel: esthetisch, duurzaam en minimaal onderhoud. Houtcomposiet is daarmee aantrekkelijk voor tuinbezitters die op zoek zijn naar hoogwaardige en praktische materialen voor hun buitenruimte. De combinatie van natuurlijke schoonheid van hout en moderne technologie en duurzaamheid maakt het geliefd.