MAARSSEN – Een mooie oplossing van Vertiplant. In Nederland zijn wij niet verwend met grote tuinen, zeker niet in de stedelijke gebieden. Maar ondanks de beperkte tuinruimte, heeft de kleine tuin flink wat functies: terras, overpad, fietsen- en huisvuilcontainerstalling… Dat is nogal wat.

Vertiplant

Meest gebruikelijk is het vrijwel volledig betegelen van de tuin. Praktisch, maar niet de fraaiste oplossing. Al dat steen zorgt niet voor sfeer. En als het flink regent, wil de tuin nog wel eens blank komen te staan. Toch is er voor groen weinig tot geen plaats. Terwijl een groene leefomgeving beter voor ons is.

Maar hoe krijg je nu groen in een kleine tuin? En dan nog zo, dat het een minimum aan ruimte kost? Het antwoord is: door verticaal te tuinieren. Gewoon de hoogte in met groen.

Vertiplant Double

Een van de nieuwste mogelijkheden om dit te doen, is het plaatsen van een op zichzelf staande dubbele groene wand, ook wel de Vertiplant Double genoemd. Behalve dat de wand weinig ruimte inneemt en op elke plek in de tuin geplaatst kan worden, is het onderhoud minimaal. De dubbele wand is voorzien van een irrigatie en voedings-doseer-systeem en kan beplant worden met vaste planten, kruiden, heesters, eenjarige planten, bollen en knollen.

Vertiplant_double_10Vertiplant Double is een slimme groene oplossing. Het biedt de mogelijkheid om een kleine tuin groen aan te kleden, waardoor de tuin aan afwisseling en ‘gezondheid’ wint en ook nog eens GROTER lijkt.

Op de site van Vertiplant meer productinformatie
-hoogte variabel tussen 180 cm en 240 cm
-breedte 135 cm
-hardhouten afwerkingslijst van 9 cm
-inclusief water en voedingssysteem