Vitamine G. We gooien massaal de deuren open voor een dosis vitamine G(roen). In onze huizen, in onze tuinen en op onze balkons. Het is bekend en bewezen dat vitamine G(roen) goed is voor de volksgezondheid, het maakt mensen gezonder, actiever en brengt vrolijkheid. En dat is waar we op dit moment behoefte aan hebben. Ook deze lente hebben de kwekers van Nederland kassen vol bloeiende planten voor ons klaarstaan.

Vitamine G

vitamine g

Planten massaal op vuilnisbelt

Maar als de winkels dicht blijven, waar moeten deze planten dan heen? Bovendien zijn bloeiende planten versproducten met een houdbaarheidsdatum. Daarom roept de groene sector de regering op: laat tuincentra en bouwmarkten coronaproof hun deuren openen.

Lente

De lente in de lucht. Weg zijn de grauwe, grijze dagen. Tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Met lentebloeiers als violen, primula’s en Bellis geef je het terras en balkon razendsnel een complete metamorfose waar de kleuren vanaf spatten.

Violen

Violen met kleine en grote bloemen in talloze kleuren zijn de populairste lentebloeiers van Nederland. Feloranje, donkerrood, knalgeel, zachtroze of lichtblauw… ze zijn er in haast alle denkbare kleuren. Voeg er primula’s en madelief (Bellis) in felle zuurstokkleuren bij om de kleurenexplosie te versterken. Een bonte kleurenmix maakt je balkon of terras extra vrolijk en energiek. Te heftig? Eén hoofdkleur of ton-sur-ton zorgt voor een rustige lentesfeer.

Van Vitamine G kun je nooit genoeg krijgen. Gezondheid!

Vrolijke voorjaarsbloeiers

Vrolijke voorjaarsbloeiers spreken al eeuwen de taal van de liefde. Met een viool zeg je ‘Ik denk aan jou’ terwijl de Primula luid en duidelijk zegt ‘Je bent mijn eerste liefde’. En als je bloemblaadje voor bloemblaadje van de Madelief plukt, neem je alle twijfels weg of hij of zij wel of niet van jou houdt.

Met dank aan Mooiwatbloemendoen

Groen is Goed

Nog meer over de waarde van groen, lees dan ook deze berichten op GroenVandaag: