AMSTERDAM – Door een unieke samenwerking tussen de vereniging Vrienden van het Vondelpark en de sierteeltbedrijven Florensis en Danziger wordt het groene hart van Amsterdam deze zomer omgetoverd tot een bloemenzee van liefde.

 

Vondelpark

Florensis (plantenveredelaar/vermeerderaar uit Hendrik-Ido-Ambacht) en plantenveredelaar Danziger (uit Israël) hebben 12.000 Petunia’s Amore beschikbaar gesteld aan de gemeente Amsterdam. Een mooie kleurrijke samenwerking waarin sponsors, bedrijfsleven en vrijwilligers participeren om het Vondelpark, als de unieke plek waar jaarlijks miljoenen mensen van genieten, nog mooier te maken.

petunia's in vondelpark

 

 

Queen of Hearts
De Petunia Amore ‘Queen of Hearts’ is een van de meest succesvolste introducties geweest van 2016 en komt in 2017 voor het eerst in de markt. Deze bijzondere petunia heeft in elke bloem 5 harten. Met de slogan SHARE YOUR LOVE verspreiden de Amore planten hun liefde uit over het Vondelpark, de meeste geschikte plek waar planten en liefde bij elkaar komen!

 

Kick-off beplantingsdag 10 mei
De Amores worden sinds een aantal weken met veel liefde geproduceerd bij de kwekers Nouws en Huiskwekerij Vechtwijck om deze zomer volop te laten bloeien in het Vondelpark. De beplantings-dagen zijn van 9 t/m 14 mei en worden georganiseerd door de Vrienden van het Vondelpark.
Diverse bedrijven, instellingen, scholen en individuen hebben zich aangemeld voor het planten van de Amore Petunia’s. Gezamenlijk zullen zij 7.000 petunia’s planten rondom het standbeeld van Joost van den Vondel en komen er nog eens 5.000 bij de muziekkoepel.
Huiskwekerij Vechtwijck heeft voor het prieel de prachtige hangbakken gesponsord als mooi #ShareYourLove gebaar.

#ShareYourLove Day 5 juni
Op maandag 5 juni, 2e Pinksterdag, vindt in het Vondelpak de #ShareYourLove Day plaats bij het Vondelbeeld en de muziekkoepel. Van 13 tot 18 uur zal er een muziekprogramma zijn bij het openluchttheater en wordt exclusief het prieel opengesteld om je unieke #ShareYourLove moment vast te leggen. Voor de bezoekers is er een liefdevol presentje.

Foto-credits: Florensis.