Lichtgevende bomen – Vorige week is in Amsterdam Zuidoost het Greennest Park geopend met het eerste mobiele voedselbos van Nederland, lichtgevende bomen en een kunstwerk van Teresa van Dongen dat het belang van groen voor vlinders, hommels en bijen onderstreept.

Lichtgevende bomen

Voedselbos

SIGN heeft samen met de gemeente Amsterdam deze tijdelijke invulling georganiseerd om over een aantal jaren op deze locatie de Greennest Experience te realiseren. De Experience combineert ‘nature based solutions’ met sierteelt en vernieuwende horeca-concepten.

Het park

Midden in het innovatieve Greennest Park aan de Hullenbergweg bevindt zich een brouwerij en de Proefzaak, waar bezoekers Kleiburgbier kunnen proeven.
In het park staan 21 grote lichtgevende bomen, die de toekomst verbeelden waarin planten straatverlichting vervangen. Verder is er een mobiel voedselbos, dat verschillende lagen planten bevat: fruitbomen, struiken en laagblijvende planten zoals kruiptijm, aardbeien en verschillende soorten munt.

Greennest Park Amsterdam

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Op excursie in Tuin Rijksmuseum en Vondelpark

Greennest Park Amsterdam

Muntthee en frambozen

Bezoekers die zelf heet water meenemen, kunnen zo hun eigen verse muntthee brouwen en genieten van de frambozen en de appels. Het voedselbos is verplaatsbaar, zodat het straks een andere plek kan krijgen als het grote gebouw van Greennest Experience op dit kavel gebouwd wordt. Bezoekers kunnen verder het levende kunstwerk ‘Verdwijnpunt’ van Teresa van Dongen ingaan: binnenin bevinden zich een waterval en planten waar bijen en vlinders op af komen.

Greennest Park is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen SIGN, Brouwerij Kleiburg en de gemeente Amsterdam. SIGN zet in op de waarden en beleving van groen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Apeldoorn gaat voor lenteachtig Sprengenpark