APELDOORN – Onder leiding van beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet gaan tien tuinontwerpers werken aan de nieuwe kleurrijke borders voor het Sprengenpark in Apeldoorn. Een beplantingsproject waar het wandelend publiek jarenlang van zal kunnen genieten en dat in samenwerking met het Tielse |het ontwerpinstituut| tot stand is gekomen.

Sprengenpark

Van der Kloet zal dit plan verwezenlijken door met de ontwerpers aan de slag te gaan in de vorm van een workshop, zodat het voor deze geselecteerden tegelijkertijd een echte cursus zal zijn waarin veel geleerd wordt van haar deskundigheid. In de hele wereld is Van der Kloet een grote naam op dit gebied, met tuinen en parken in Japan, België, Duitsland, New York, Engeland, Nederland en in vele andere landen.

Jacqueline van der Kloet (r) en Angela Warmerdam (l)

Staat van dienst
Bekende projecten van haar zijn Appeltern, Floriade 2012, dierentuin Artis, Openluchtmuseum, Floraliën en natuurlijk het Royal Mile Project in Apeldoorn. Dat laatste zal zeker als inspiratiemodel dienen, temeer omdat het nog voortleeft in de herinnering van vele Apeldoorners.

Het Sprengenpark-project, dat zal bestaan uit vaste planten en bollen, is voorzien voor de lente van 2018. Tot 17 maart aanstaande kunnen kandidaten zich opgeven om kans te maken te worden geselecteerd voor deze opgave. De voorwaarden zijn te lezen in een document dat men kan aanvragen via info@ontwerpinstituut.nl.