Vroege paniculata – Sjaak van Schie B.V. brengt dit seizoen als één van de eersten al paniculata’s op de markt en dat is uniek. Dit is mogelijk vanwege de locatie in Portugal waar de voorkweek plaatsvindt. Tot en met eind juni heeft Sjaak van Schie de paniculata’s in de kas staan, aan de Schenkeldijk in Maasdijk. De meeste hortensiakwekers hebben deze Hydrangea pas vanaf eind juni beschikbaar als bloeiende plant. Sjaak van Schie heeft dit jaar voor het eerst paniculata’s in zijn assortiment. Een belangrijke stap in de versteviging van de positie als Sjaak van Schie, dé hortensiaspecialist.

Vroege paniculata

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Voorkweek in Portugal

Sjaak van Schie B.V. heeft een grote locatie in Portugal, op een half uur rijden van Lissabon. Daar vindt de voorkweek plaats. Als de planten het juiste rijpheidsstadium hebben, vervoert de kwekerij de planten naar Nederland. “Op onze locatie in Maasdijk komen de planten aan als pre-flowering product. Door het Portugese klimaat is het voordelig voor ons om de teelt op deze manier te plannen.”, aldus Roel van Schie – directeur bij Sjaak van Schie B.V. “De paniculata wordt steeds populairder. Dit soort is een waardevolle toevoeging aan ons assortiment, naast de bekende bolhortensia’s en tellers. Zo verstevigen we onze positie op de markt.”, vult Van Schie aan.

Nieuwe generatie Van Schie tussen de paniculata’s.

Pluimhortensia

De paniculata wordt ook wel de pluimhortensia genoemd en is een tuin- en terrasplant. De meest voorkomende pluimhortensia’s zijn wit en bloeien van juli tot september. De kleur van de bloem ontwikkelt zich tijdens de bloei. De bloemen groeien samen uit in een puntige vorm, de pluim. Dat verklaart waar de naam van deze Hydrangea vandaan komt.

Met bedrijven in Nederland en Portugal behoort Sjaak van Schie tot de grotere kwekers van Hydrangeas. In Nederland worden stek, halfwas en bloeiende kamer- en tuinplanten afgeteeld. De locatie in Portugal produceert deels eindproducten en deels halfwasproducten voor verdere afkweek in Europa. Het bedrijf teelt volgens de MPS-richtlijnen voor milieuvriendelijk telen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Pluimhortensia Switch Ophelia, veelkleurige vroegbloeier