TIEL – Babybloom. Vrolijke drukte in het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. De geboortegolf als gevolg van de lockdown in het voorjaar van 2020 beleeft momenteel zijn piek en houdt aan tot in maart. Alleen al in het Betuwse ziekenhuis zijn sinds begin januari 116 baby’s geboren. Dat zijn er achttien meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, een stijging van bijna 30 procent.

Babybloom

geboortegolf

Geboortegolf

Ziekenhuizen in heel Nederland melden een dergelijke toename. Om deze bijzondere periode te vieren worden de kersverse ouders door de verloskundigen verrast met een blauwe of roze hortensia.
Manon Haneveer, unitmanager Vrouw en Kind Centrum van het Rivierenland Ziekenhuis: “Sinds eind december draaien we overuren. Ook van collega-verloskundigen uit de rest van Nederland horen we deze berichten. Baby’s trekken zich niets aan van een lockdown of avondklok. Je kunt op je klompen aanvoelen dat er over 9 maanden een nieuwe geboortegolf volgt!”

Hortensia’s

De eerste 100 ouders die via Facebook het geboortenieuws delen met Hydrangeaworld en daarbij #babybloom vermelden, krijgen een roze of blauwe plant toegezonden. De actie is een initiatief van Hydrangeaworld, het collectief van Nederlandse hortensiakwekers.

Kweker Marjanne van den Berg uit Est: “Met de actie willen we voor een beetje vrolijkheid zorgen omdat kraambezoek in deze tijden vaak beperkt blijft tot raambezoek. We hebben 100 kleurrijke hortensia’s klaar staan voor verzending aan kersverse ouders uit heel Nederland. Een wolk van een plant voor een wolk van een baby! We zijn reuze benieuwd naar al het blije babynieuws.”

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/hydrangeaworld

Fotocredit: Hydrangeaworld/VidiPhoto

TIP: Voor nog meer Hortensia-info, bijvoorbeeld Hortensia’s in de tuin, terras en balkon, zie dit artikel op GroenVandaag: Balkonieren met hortensia.