Vrolijke gerbera’s – Naast duizenden mensen in Maassluis zagen zaterdag ruim twee miljoen kijkers de intocht van Sinterklaas op tv. Het was het best bekeken tv-programma van de dag. De intocht was kleuriger dan ooit door duizenden gerbera’s, geschonken door de gerberatelers van Royal FloraHolland (Coloured by Gerbera) en verwerkt door de bloemenkunstenaars van 2Dezign.

Vrolijke gerbera’s

Kinder- en bloemenfeest

De gerbera’s stonden onder meer op het podium in een enorme gerberabeer, samen met een heleboel gerbera-cadeautjes. Er werden 15.000 bloemen uitgedeeld door mensen van de Sinterklaasorganisatie en door de gerberatelers zelf. De Nederlandse gerberatelers, vorig jaar ook van de partij bij de Sinterklaasintocht, hopen dat het gebruik van hun bloem bij dit kinderfeest een traditie wordt. Want de gerbera maakt van elk feest een kleurrijk feest.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 5 redenen waarom gerbera’s bij intocht Sinterklaas

Alle kleuren van de regenboog

In de afgelopen decennia zagen meer dan driehonderd Gerbera rassen het levenslicht en ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. Daarmee is de Gerbera behalve de zonnigste bloem, ook de meest veelzijdige. Haar naam dankt deze zonnige lentebode aan de Leidse botanicus Gronovius die de bonte bloem eind achttiende eeuw (her)ontdekte en vernoemde naar zijn gewaardeerde collega Dr. Traugott Gerber die het plantje al eerder beschreef. Veredeling begon rond 1890 in Engeland waarbij de natuurlijke schoonheid van de bloem en de vele kleurvarianten werden benadrukt. De populariteit werd al snel grenzeloos en de bloem is wereldwijd geliefd.

Meer informatie op www.colouredbygerbera.nl. Coloured by Gerbera wordt gevormd door 32 telers en 7 veredelaars die elke dag garant staan voor de mooiste gerbera’s. Ontdek hier wie onze telers en veredelaars zijn en waar ze gesitueerd zijn.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Sinterklaas defilé met een bloemcorso-wagen