4 Haagplanten – Voor wie zit te twijfelen om een haagplant in de tuin te nemen, maar niet weet welke of zelfs misschien niet weet welke er zijn, kan een vergelijking tussen verschillende haagplanten helpen bij het kiezen. Daarom gaan we in deze blog in op vier verschillende haagplanten waaruit je kunt kiezen. Om zo te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

4 Haagplanten

1- Ilex
2- Taxus
3- Beuk
4- Liguster

4 haagplanten

ilex

Ilex Crenata Green Hedge

De Ilex Crenata Green Hedge is eigenlijk een Japanse Hulst. Een plant die gebruikt wordt om een haag mee te maken. De Ilex haag is een plantensoort die langdurig zijn groene uitstraling behoudt. De Ilex haag wordt veel gebruikt als een vervanger voor een Buxus. Deze twee plantensoorten lijken erg op elkaar, maar toch zit er een verschil in. De Ilex haag is namelijk goed bestand tegen plantenziektes in tegenstelling tot de Buxus. In het voorjaar heeft de Ilex haag witte bloemen en in het najaar zwarte besjes.

haag

taxus

Taxushaag

Ook de Taxushaag is net als de Ilex haag een mooie groenblijvende plant. Daarnaast heeft de Taxushaag ook nog eens een luxe uitstraling. De Taxushaag is een plant die bij de coniferen in de stamboom staat. Het is zelfs de sterkste plant van zijn soort, wat de plant ideaal maakt voor een haag. Als het gaat om het bijhouden van de Taxushaag is dat ook niet heel spannend. De haag is namelijk vrij gemakkelijk te snoeien. Daarnaast hou je er in de winter ook plezier van aangezien deze het hele jaar rond groen blijft.

haag

beuk

Beukenhaag

Ook de beukenhaag is weer een sterke plant te noemen. De beukenhaag is zelfs populair omdat het zo’n sterke plant is. De beukenhaag behoudt het hele jaar door zijn blad, maar deze bladeren behouden niet het hele jaar door de groene kleur. Wanneer de bladeren groeien in het voorjaar zijn ze lichtgroen. Van lichtgroen kleuren ze uiteindelijk donkergroen en in de herfst worden de bladeren bruin.

haagplanten

liguster

Ligusterhaag

Tot slot de Ligusterhaag welke een mooie dichtgroeiende haag is. Van de Liguster zijn er verschillende soorten. In deze blog houden wij het bij de Haagliguster welke ook weer het hele jaar door groen blijft en die een diepgroene kleur heeft. Ook deze haag heeft in het voorjaar witte bloemen en in het najaar zwarte besjes. Extra informatie over al deze haagen is te vinden bij de online haagplanten shop.

Introfoto: Mabel Amber op Pixabay.