Waterman – Begin dit jaar presenteerde de bloemenservice-organisatie Bloomon haar florascoop 2020. Een bloemenhoroscoop met voor ieder sterrenbeeld een bloem en een voorspelling. De Florascoop onthult welke bloem bij jouw sterrenbeeld past en voorspelt wat 2020 voor je in petto heeft. We zitten nu midden in de periode van de waterman, mensen die geboren zijn tussen 20 januari en 18 februari. Wat kunnen watermannen verwachten? Waar kunnen deze sterrenbeelddragers  op hopen of waarvoor te vrezen in 2020?

Waterman

Bloemenhoroscoop

Zonnekruid

Volgens Bloomon is Helenium -en dan nog specifiek ‘Kanaria’- de bloem die bij de waterman past. Zonnekruid, een plant met vrolijke bloemen die direct je aandacht trekt. En net als zonnekruid heeft de waterman ook een sterke aantrekkingskracht. Daarom, volgens Bloomon, is het altijd fijn om een waterman in je buurt te hebben. De Waterman staat er namelijk om bekend dat hij positief in het leven staat, een echte levensgenieter. Hij wordt dan ook aan aangespoord om zijn positieve en realistische kijk op zaken vast te houden. Doet hij dat, dan zal hij dansend door het jaar gaan.

 

vlinderorchidee

Orchidee

Libelle heeft ook een bloemenhoroscoop. Het sterrenbeeld waterman start hier op 21 januari en de bloem die bij de het sterrenbeeld past is de orchidee.
Was Bloomon al positief over de waterman, Libelle gooit er nog een schepje bovenop. Volgens Libelle is waterman een van de aardigste telkens van de dierenriem. Een graag geziene gast op feestjes, maar je moet deze vrije geest wel zijn gang laten gaan.
Daarom wordt waterman nog wel eens gezien als een vreemde eend, een beetje excentriek. Fascinerend.
Dat laatste heeft het sterrenbeeld gemeen met de orchidee, want deze bloem fascineert ook, zegt Libelle.
In de bloemenhoroscoop van Libelle worden er gek genoeg geen voorspellingen voor de waterman gedaan. Laten we maar aannemen dat het hem goed zal gaan. Wie aardig is, wie aardig ontmoet.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De voordelen van een duurzame geboortesteen

ceder-waterman
Libanese ceder

Bomenhoroscoop

Ceder

De waterman die zich niet kan vinden in de bloemenhoroscopen, kan zich wenden tot de bomenhoroscopen. De Keltische bijvoorbeeld.
Watermannen geboren tussen 9 en 18 februari zijn een ceder. Je weet wel, de boom die je associeert met je middellandse-zee-vakantie. En wat ruiken ceders lekker!
In de Keltische astrologie staat de ceder voor vertrouwen. Vooral het vertrouwen in zichzelf.
Dat maakt dat de ceder nogal een voet-bij- stuk type en eigenzinnig.
Daarbij gaat de ceder graag op in de massa. In de anonimiteit kan hij zich wijden aan wat hij belangrijk vindt. De boom schijnt kieskeurig te zijn als het op de liefde aankomt, vandaar dat hij zijn partner nauwkeurig balloteert.

De Kelten zagen bomen als levende, spirituele wezens die ons niet alleen troosten, steunen en gezelschap houden, maar ons ook diepgewortelde, verregaande wijsheid geven.

 

 

ceder waterman
Cedernaalden met rijp

Er zijn tal van bloemenhorsocopen, in veel vrouwenbladen duikt er elk jaar wel eentje op, zie bijvoorbeeld dit eerdere artikel op Groenvandaag:
Bloemenhoroscoop 2018 nu in de Elle.

 

Foto-credits:
-Helenium, iVerde
-Tekning helenium, Bloomon
-Ceder, RGB stock, MICROMOTH, Kevin Tuck
-Ceder, detail, TOUTOUKE, Agnes Scholiers