Perovskia Bluesette – Op de komende vakbeurs FlowerTrials wordt bij Florensis in Hendrik-Ido-Ambacht het nieuwe unieke ras Perovskia Bluesette getoond. Veredeld door PanAmerican Seed® en gezamenlijk geïntroduceerd door Florensis, Graines Voltz en Ball (UK).

Perovskia Bluesette

Perovskia Bluesette is de eerste en enige compacte vertakkende en vroege Perovskia uit zaad en is een waar alternatief voor vegetatieve soorten. De compacte Bluesette is ideaal voor terraspotten, maar doet het ook goed vooraan in de border.

Perovskia Bluesette

Bijen en vlinders

Bluesette is een perfecte aanvulling op bekende meerjarige soorten als Lavandula en Salvia. De noviteit heeft een meerwaarde voor verschillende plaatsen in de tuin. Het is een sterke presteerder met een grote aantrekkingskracht. Bloeit van de zomer tot de vroege herfst. Mooie sierbladeren en een aangename geur die bijen en vlinders aantrekt. De bloeiwijze is gecontroleerd.

Perovskia Bluesette, een nieuwe blues is geboren

De nieuwe blues

Bluesette is vernoemd naar een relatief onbekende jazz-referentie. Een beetje zoals Perovskia, het is de bekende onbekende voor de meeste tuinbezitters. Een uniek compact blauw alternatief naast de bekende blauwe variëteiten. Blues. Met een buitengewoon vroeg bloeiend venster, opvallend zilverkleurig blad, eenvoudig onderhoud, droogtetolerantie en een bestuivervriendelijke groeiwijze, een bijzondere plant in de tuin.

blues

PanAmerican Seed en haar partners geloven in een sterk partnerschap om toegevoegde waarde te bieden aan de hele keten, van teler tot consument. Het introduceren van nieuwe, sterke genetica zoals Bluesette is een geweldig resultaat van deze nauwe samenwerking.

PanAmerican Seed al meer dan 60 jaar van veredeling tot klantenservice. Betrouwbaarheid, consistentie en creativiteit zijn de belangrijkste doelen van het bedrijf. Elke productintroductie wordt zorgvuldig onderzocht om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de eisen van de markt. Telers en distributeurs wereldwijd vertrouwen op PanAmerican Seed voor de nieuwste en beste zaadproducten in de industrie.

Leestip: Lees op GroenVandaag ook over deze paarse zomerbloeier:  Dubbelbloemige Aster Showmakers klaar voor de zomer